Husnumre

Husnummeret er en hjælpsom detalje

Ved valget af husnummer skal man ikke bare tænke på udseendet, og vælge ud derfra. Nummeret skal nemlig først og fremmest opfylde et vigtigt formål, nemlig at det skal være lettere at finde bygningen og husnummeret for eventuelle besøgende. Derudover eksisterer der i mange kommuner og lokalsamfund forskrifter der skal overholdes.

Indførelse af husnumre

I gamle dage, da der endnu ikke fandtes husnumre, havde bygninger, eller gårde selv navne. De stammede som oftest fra husejerens erhverv, profession eller håndværk. Fra det 18. århundrede blev der endelig indført husnumre i de større byer. Da mange navne optrådte flere gange, blev der til sidst nødvendigt med et pålideligt system Om man er på landet eller i byen, i dag kan enhver bygning blive entydigt identificeret og fundet på grund af vejnavn og husnummer. Mange byer findes der en aktuel ”forordning om husnummeret” hvor der gives nærmere detaljer om hvor husnummeret skal placeres.

Belyste husnumre er ikke bare i fornuftigt i nødstilfælde

Belyste husnumre eller husnummerlamper – en kombination af husnummer og udendørs væglampe – er ekstra praktiske. Dermed er husnummeret også synligt i skumring og mørke. Bliver husnummeret belyst med solarteknik, er man helt uafhængig af strømtilførselen. Som lyskilde er det en god ide med energieffektive LED til belysning af husnummeret. De er yderst robuste og har en lang levetid.

Nogle steder er det et krav med oplyste husnumre. De gør det muligt at genkende et bestemt hus for taxi kørere, avisbude og muligvis i værste fald også hjælpe ambulancelæger med at finde et bestemt hus omgående.


  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

10 % rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.