GX53 LED-pærer

GX53 LED-pæreren – super flad og meget sparsommelig lyskilde

Hovedsagen til at LED- lyskilder endnu ikke er så vidt udbredt, er at de kun har egnet sig til brug i opholdsrum, men dette kan efter en rasende udvikling inden for LED-teknologien ikke længere betegnes som berettiget. GX53 LED pæreren er opbygningsmæssigt lig andre GX53-lyskilder og kan fungere som fuldværdig erstatning for f.eks. GX53 kompaktlysstofrør. Med en afstand på 53 mm mellem soklens to kontaktdele, kan man roligt kalde GX53 fatningen for en kæmpe blandt lyskildefatninger. Dog er GX53 LED-pæreren noget mindre i højden. Med en diameter på 75 mm og en højde på 25 mm er GX53 LED-pæreren uden tvivl en meget flad lyskilde, der egner sig perfekt til indbygningslamper og indendørs også kan anvendes i åbne lamper og møbler. Sætter man en GX53 LED-pærer udendørs, skal den af sikkerhedsgrunde beskyttes med et beskyttelsesglas.

Fordele ved GX53 LED-pærer

Ikke bare den flade bygningsform af GX53 LED-pæreren gør den forudbestemt til at indsættes i indbygnings lamper, men også deres lave varmeudvikling. I modsætning til glødepærer der kun omdanner 5 % af energien til lys og resten til varme, kan LED-pærer, også GX53 LED-pæreren, omsætte 30 % af den tilførte energi til lys. Derved afgiver de på den ene side væsentligt mere lys, og på den anden side har de også en lavere varmeudvikling i selve pæreren. Da lysdioderne i en GX53 LED-pære maksimalt bliver 60 °C, egner LED sig særligt til belysning af varmefølsomme objekter. Derudover producerer GX53 LED-pærer ingen UV eller IR stråling, og egner sig derfor til museumsbelysning, dvs. belysning af lysfølsomme objekter.

Til sammenligning med alle andre lyspærer er LED-pærer som GX53 LED-pæreren, allerede nu den med den længste levetid. Enkelte GX53 LED-pærer opnår en levetid på op til 50 000 timer og overgår dermed selv så langt den mest energieffektive energisparepære.


  • 25.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 60 dage
+45 89 88 18 90 Kontakt +45 82 56 80 60

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 500 kr. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.