GU5.3 LED-pærer

GU5,3 LED-pære – Erstatning for lavspændings-halogenreflektorpæreren

Med udviklingen af GU5,3 LED-pæren er der skabt en fuldværdig erstatning for lavspændings reflektorer, med fatningsstørrelsen GU5,3. Hvor man ved overgangen fra glødepærer til halogenpærer allerede havde enkelte forbedringer, primært i forhold til længere levetid og lavere energiforbrug, så kan man betegne udviklingen af GU5,3 LED-pæren sammenlignet med halogenpæren som et gigantisk skridt fremad. Levetiden for GU5,3 LED-pæren kan være over 10 gange længere end en tilsvarende halogenpære. Andre fordele ved GU5,3 LED-pæren er: lavere energiforbrug, vedligeholdelsesfri, ingen IR- eller UV- stråling, modstandsdygtig mod chok og farvestabilitet.

MR16 – Reflektorstørrelsen på GU5,3 LED-pæren

For det meste finder man ved GU5,3 LED-pæren, udover angivelsen af fatningsstørrelsen, også tillægsbeskrivelsen MR16. denne størrelsesangivelse refererer til GU5,3 LED-pærens reflektor. Bogstaverne MR står for ”multifaceted reflektor” (mangesidet reflektor) og gennem tallet 16 suppleres oplysningerne af størrelsen af diameteren på reflektoren. Reflektoren på en GU5,3 LED-pære har diameteren 51 mm, da tallet 16 står for 16 ottendedele af en tomme. Fatningen i en GU5,3 LED-pære er en stikfatning, hvor de udstikkende kontaktdele har en afstand på 5,3 mm fra hinanden.

Brugsområder for GU5,3 LED-pæren

Som reflektorpære bliver GU5,3 LED-pæren gerne anvendt til ind- eller påbyggede spot i privatrum. Også til åbne lamper er GU5,3 LED-pærer en passende lyskilde. I erhvervsrelaterede områder bruges GU5,3 LED-pærer ofte til fokus- eller almenbelysning i kiosker, barer, caféer, restauranter eller museer. Da GU5,3 LED-pærer ikke udstråler UV- eller IR-stråling og også kun producerer lidt varme, er de særligt velegnede til at belyse lysfølsomme objekter eller varmefølsomme produkter i museer eller butikker.


  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 60 dage

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 500 kr. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.