GU5.3 LED-pærer

GU5.3 LED pærer

Philips GU53 sort

Det kunne ikke være nemmere at skifte fra halogen til LED.

GU5.3 LED pærer sparer dig ikke kun penge, men hjælper dig også med at redde planeten. Og da GU5.3 LED pæren er udstyret med den samme sokkel som sin halogenfætter, er det hurtigere og lettere at udskifte dem end at sige LED.

Hvad er GU5.3 LED pærer?

GU5.3 LED pærer er normalt udstyret med en MR16-reflektor til fokuseret lys og er det moderne alternativ til GU5.3-lavspændingshalogenpærer.

Der er ingen begrænsninger med hensyn til kompatibilitet: stiftafstanden på 5,33 mm er den samme som på dens halogen alternativ, hvilket betyder, at pæren passer til enhver GU5.3 sokkel.

Hvad er forskellen mellem en GU5.3, GU10 og en GU4?

Forskellen mellem en GU5.3, GU10 og en GU4 er størrelsen på pæren og stiftafstanden. Stiftafstanden på hver er:

  • GU5.3: 5,33 mm
  • GU10: 10 mm
  • GU4: 4 mm

Vær opmærksom på, at disse pærer ikke er kompatible med hinanden, og at nogle af dem har forskellige anvendelsesområder.

Indbygningsloftspot Philips

GU5.3 pærer er mest almindelige i downlights.

GU4 MR11 sokkel
GU4 pærer findes blandt andet i designerbelysning.
Trae beton loftslampe Lindby 4-lyskilder

GU10 pærer findes i alle former for boligbelysning.

Hvorfor er GU5.3 LED pærer bedre end halogenpærer?

Sammenlignet med halogenpærer har GU5.3 LED pærer fordelen ved længere levetid og er også lavet til ofte at blive tændt og slukket uden at det går udover det i forvejen lavere energiforbrug.

For eksempel producerer en GU5.3 halogenpære 200 lumen lysstyrke med et strømforbrug på 20 watt. Mens en sammenlignelig GU5.3 LED pære skaber 220 lumen med kun 4 watt.

Det er en forskel på 16 watt!

LED er også den eneste lysteknologi, der muliggør smarte lamper. Og der findes smarte LED pærer til GU5.3 sokler, der kan justeres og programmeres i lysstyrke og lysfarve via smartphone.

AwoX SmartLIGHT Color LED Smartphone
Philips GU53 Reflektor hvid

Hvad skal jeg overveje, når jeg skifter fra GU5.3 halogen til GU5.3 LED pærer?

Når der skiftes fra halogen til LED, er der nye muligheder med hensyn til lysfarve og lysstyrke.

Med halogenpærer er vi vant til et hjemligt, varmhvidt lys under 3.300 Kelvin. Med LED´er er der et udvalg af forskellige lysfarver. For eksempel universalhvidt lys fra 3.300 til 5.300 Kelvin til arbejdspladser, da dette lys er mere objektivt og derfor mere egnet til arbejde.

Når du skifter pærer, skal du også overveje antallet af lumen, dvs. lysstyrken. Da mange mennesker er vant til at beregne i watt, har hver LED pære en guide, der sammenligner med halogenpærens watt.

Har du brug for gode råd om egnede GU5.3 LED pærer? Eller har du et andet spørgsmål om lamper og belysning? Så hjælper vores tekniske kundeservice dig gerne. Ring på +45 89 88 18 90 eller kontakt os via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

10 % rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.