Forstørrelseslamper

En forstørrelseslampe giver det helt rigtige overblik

Mange arbejdstyper er så præcisionskrævende, at de kun kan udføres i helt bestemte forstørrelser. Med forkærlighed for en forstørrelseslampe, får eksempelvis elektronik-hobbyfolk, stempel- og mønt samlere, urmagere og andre filigran teknikere, ikke bare gengivet den nødvendige forstørrelse, men derudover også den ideelle belysning. Den mest praktiske, er en forstørrelseslampe med leddelt arm, klemmebeslag eller fod. Disse slags forstørrelseslamper tillader, at man kan arbejde med begge hænder, og giver ved hensigtsmæssig lyssamling og størrelse, det ideelle gennem- og oversigt. Forstørrelseslamper kan også udstyres med et kompakt lysstofrør, der er tilgængeligt i forskellige lystemperaturer også som dagslys, hvilket ofte er meget vigtigt.

Meget bøjelig og mobil

Da forstørrelseslamper anvendes til præcist arbejde fra alle vinkler, bør deres struktur være fleksibel, men alligevel robust. Mange modeller fastgøres til skrivebordet eller arbejdsbænken, med en klemfod, og er ved denne form for montage, altid brugbar mange forskellige steder. En forstørrelselampes arm skal altid være bøjelig. Leddene er optimale, da de er bevægelige i tre dimensioner: drejning, panorering og tiltning. Kun på de måder, justerer lys og linse, så det tilpasses det givne objekt der behandles. Til især mobil brug, findes der også såkaldte hånd-forstørrelseslamper, som kan anvendes hurtigt og overalt, grundet batteridriften og den praktiske størrelse.

Lyset og forstørrelsesglasset

En af lyskildens vigtige funktioner i en forstørrelseslampe, er den kontrastrige oplysning af synsfeltet, med den højst mulige dybdeskarphed. De fleste dyre modeller, er allerede udstyret med LED. I mange henseender, er det en fordel at bruge farven dagslyshvid (4.900-6.800 Kelvin). Forstørrelseslamper er dog også tilgængelige med lavere lystemperaturer, som for eksempel i farverne Universalhvid og Varmhvid. For at sikre en ensartet belysning af objektet fra alle sider, er mange forstørrelseslamper udstyret med en ring af lys, der passer til linsens og synfeltets cirkulære form.

Forstørrelseslampens linse er udstyret med en usædvanlig høj dioptri og bevirker dermed forskellige grader af forstørrelser. Hvad materialet angår, findes der to muligheder: Akryl- eller glaslinse. I forstørrelseslamper, der fremstilles i høj kvalitet, findes sandsynligvis noget mere holdbare og ridsbestandige glaslinser.


  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 60 dage

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 500 kr. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.