E27 LED-pærer

Vores anbefalinger fra denne kategori

  E27 LED-pærer - så den gode gamle lampe ikke skal smides ud

  E27 LED-pærerne er praktiske, miljøvenlige, energibesparende og moderne. Desuden sørger de også for nostalgisk charme. De er lavet, for at erstatte de traditionelle glødepærer, der passer ind i de gode gamle lamper med E27-fatninger. Nogle af disse lamper ønsker vi jo at beholder. For at de er tidssvarende, bør de nu forsynes med LED. Derfor kan man få E27 LED-pærer - de såkaldte retrofit-lyskilder.

  Hvad står E27 for?

  E-soklen har fået sit navn fra Thomas Alva Edison. Den ene af de to standardsokler til traditionelle glødepærer er E27-soklen, mens E14-soklen er den anden. Tallet „27“ fortæller noget om soklens diameter, som her altså er 27 millimeter.

  e27 led paerer
  e27 led paerer

  Hvilken størrelse har E27 LED-pærer?

  I produktdetaljerne ud for hvert produkt i vores shop kan du se kolbens længde og diameter. Begge kan være meget forskellige fra lyskilde til lyskilde. Man kan for eksempel ikke sammenligne den klassiske kolbeform med en kertepære. Derfor er det altid en god ide først at måle, hvor meget plads der er i din lampe. 

  Hvor mange watt skal min E27 LED-pære have?

  Før i tiden var du sikkert vant til at se på antal watt, når du købte en traditionel glødepære. Her var 60 watt for eksempel standard, men de tider er forbi. På lyskilder i dag står effekten ganske vist i watt, men det kan ikke bruges til sammenligning. Du skal i stedet for gå ud fra lysstrømmen (angives i lumen), når du vil sammenligne lysudbyttet af en gammel glødepære i forhold til en ny LED-pære. En traditionel glødepære på 60 watt har for eksempel en lysstrøm på 806 lumen. 

  Måske synes du, det er svært at vænne dig af med at kigge efter watt? Bare rolig… På vores webshop finder du sammenligningsværdier mellem watt og lumen for alle vores pærer - både i produktdetaljerne og på lyskildernes emballage.

  e27 led paerer

  Hvorfor brummer min nye E27 LED-lyskilde?

  Med mindre det er ved at være spisetid, og det er din mave, du kan høre, så kommer lyden måske fra en af dine lamper, hvor du prøver at lysdæmpe en lyskilde med den forkerte slags lysdæmper. Måske har du ligefrem sat en ikke dæmpbar LED-pære i din lampe, og så må du ikke bruge en lysdæmper, for så kan både dæmper og pære gå i stykker. Vores tekniske kundeservice hjælper dig gerne med at finde den rigtige lysdæmper til dine dæmpbare pærer. Bare ring eller skriv. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor. 

  e27 led paerer

  Findes der dæmpbare E27 LED-lyskilder uden dæmper?

  Hvis det helst skal være enkelt og ligetil, så kan vi glæde dig med, at der faktisk også findes nogle lyskilder, der kan dæmpes på den almindelige vægkontakt - uden en ekstra lysdæmper. Du skal dog lige vide, at hvis du allerede har en dæmper siddende på væggen, skal den udskiftes med en almindelig kontakt til disse lyskilder. Tip: Her kan vi for eksempel anbefale SceneSwitch-lyskilder fra Philips. Med den almindelige kontakt kan du ikke alene dæmpe lyskilden, men også ændre dens lysfarve.

  Hvilken udstrålingsvinkel skal min lampe have?

  Den ønskede størrelse på lyskeglen afhænger oftest af anvendelsesformålet. Hovedsaligt sagt skelner man mellem tre udstrålingsvinkler, nemlig:

  • smal udstrålingsvinkel: til spotlys på billeder og skulpturer
  • mellembred udstrålingsvinkel: til at oplyse bestemte områder i rummet
  • bred udstrålingsvinkel: til grundbelysningen i boligens rum

  Tip: Hvor langt væk objektet er fra lyskilden spiller også en rolle. Jo større afstand, desto større bliver lyscirklen.

  Hvilken lysfarve har E27 LED-pærer?

  Hvis du ikke vil nøjes med en lysfarve, er en model, hvor lysfarven kan skifte det helt rigtige til dig. Via filteret „Lysfarve“ i shoppen kan du vælge, om den skal være varmhvid, dagslyshvid eller måske flerfarvet.

  Grundlæggende har du disse valgmuligheder:

  • 2700 kelvin → varmhvid (lysfarve som fra en 60-watt glødepære)
  • 3000 kelvin → varmhvid (en lidt køligere varmhvid)
  • 4000 kelvin → universalhvid / neutralhvid (køligt, hvidt lys til at arbejde ved)
  • 6500 kelvin → dagslyshvid (et meget koldt, nærmest ubehageligt blåligt lys - ikke at forveksle med det naturlige dagslys)
  • … og så er der også RGBW-pærer, som ud over at lyse i en hvid tone (W står for white) også kan lyse i andre farver (multifarve-funktion). Se f.eks. vores udvalg af smarte E27-pærer fra Philips Hue.
  e27 led paerer
  e27 led paerer
  e27 led paerer

  Hvilke former kan man få E27 LED-lyskilder i?

  Du får dem i alle de former, vi kender fra den traditionelle glødepære. De findes også med nostalgisk præg, for eksempel som filamentpære. Du kan altså lave en 1:1 udskiftning af en traditionel glødepære med en LED-pære. Alt vil være som før - bortset fra energien og pengene du sparer. Du slipper for ofte at skulle udskifte lyskilden og skåner samtidig miljøet. Så hvad venter du på? 

  e27 led paerer

  Egner E27 LED-pærer sig til lamper med bevægelsessensor?

  Da LED-pærer har en særdeles lang holdbarhed på antal tænd/sluk, kan de også anvendes i lamper med bevægelsessensor. Da de også straks giver 100 % lysstyrke, er de faktisk perfekte i kombination med bevægelsessensorer.

  Findes der også E27 LED-lyskilder med fjernbetjening?

  Vil du gerne have det nemt og bekvemt? Så er belysning via fjernbetjening det helt rigtige til dig. Vi kan glæde dig med, at der også findes LED-pærer med inkluderet fjernbetjening. Med denne fjernbetjening kan man så betjene pæren og (alt efter produktets præcise specifikationer) dæmpe, tænde/slukke, ændre farver, indstille en timer, lave særlige lyseffekter og meget mere. Det er bare at prøve sig frem. 

  Findes der også E27 LED-filamentpærer?

  Ja, de findes - med rigtige LED-lystråde, så de ligner en traditionel glødepære, bare med LED. Disse pærer med nostalgisk udseende har samme form som traditionelle pærer og er dermed også meget praktiske retrofit-lyskilder. De skal bare skrues i den gamle lampe.

  Spejleffekt, mat, gennemsigtig - kan man få det hele?

  Ja, selvfølgelig! E27-pærer fås både som matte og gennemsigtige lyskilder, og også som spejlpærer, hvor lampehovedet har en spejleffekt. De egner sig supergodt til åbne lamper, hvor de sikrer, at man ikke bliver blændet, hvis man kigger direkte ind i lyskilden.

  e27 led paerer
  e27 led paerer
  e27 led paerer

  Findes der også farvede E27 LED-lyskilder?

  Kan du godt lide at sætte lidt kulør på det hele? For eksempel til en fest er farvet lys en god stemningsskaber. Dette kan du realisere på flere måder.

  • Du kan købe E27 LED-pærer med farvede kolber, som man kender det fra lyskæder. De giver en flot effekt i haven eller gildesalen.
  • Du kan også vælge E27 LED-lyskilder, der kan lyse både varmhvidt, dagslyshvidt og multifarvet. Så er du lysteknisk forberedt på alle tænkelige situationer og stemninger - det er den mest fleksible løsning.
  e27 led paerer
  e27 led paerer

  Vil du gerne vide mere om emnet lyskilder? Så skal du bare spørge vores tekniske kundeservice. Du kan kontakte dem telefonisk på +45 89 88 18 90 eller ganske enkelt via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.