Dæmpning, lysstyring

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Lysdæmpere og lysstyring

  Gør hjemmet og arbejdet lettere - og smartere.

  Lysdæmpere og smart home belysningskontrol giver dig mulighed for at kontrollere stemningen og lyssætningen. Det betyder at uanset om du slapper af derhjemme eller arbejder hårdt, kan du finde den rigtige belysningsfarve og lysstyrke, der passer til det, du laver.

  Hvad skal du huske ved dæmpning af LED´er?

  Klassiske glødepærer og halogenpærer var altid dæmpbare. Men med ændringen i lysteknologi til LED (og dens forgænger, sparepæren), har dette ændret sig.

  Hvorfor?

  Fordi ikke alle LED-pærer kan dæmpes.

  Hvis du vil dæmpe LED-pærer, skal du købe specielle dæmpbare LED-pærer. Disse er ofte, men ikke altid, dæmpbare med en faseafskåret dæmper.

  LED paere E27 fra Arcchio
  Ikke alle LED-pærer kan dæmpes. Om en pære er dæmpbar eller ej, står på emballagen og i produktdetaljerne i vores webshop.
  Stikkontaktdaemper med bornesikring fra Heitronic
  Stikkontaktdæmpere er praktiske til dæmpning af bord- og gulvlamper. De fungerer dog normalt kun med traditionelle glødepærer eller halogenpærer.

  Er der et enkelt alternativ til dæmpning af LED´er?

  Ja, det hedder smart belysning, også kaldet ”smart home” og hertil hører smarte lyskilder.

  En af de vigtigste funktioner i smart belysning er individuel justering af:

  • Lysstyrke
  • Farvetemperatur
  • RGB-farve

  Tilbehør, som en faseafskåret lysdæmper, er ikke påkrævet til disse lamper. Det betyder, at smarte LED pærer repræsenterer en ukompliceret form for lysstyring, der aldrig har eksisteret før.

  LED-Panel
  Dæmpbare lamper med LED´er ændrer lysstyrken og lysfarven efter behov uden ekstra tilbehør. Det betyder, at den samme pære kan bruges til både arbejde og hyggestunder. En af de mest populære typer lyskilder til dette er LED-paneler.
  iDual LED-filamentpaere E27 med fjernbetjening
  Lysdæmpningsteknologi er allerede integreret i de smarte pærer. Nogle kræver ikke wi-fi, men styres derimod med en fjernbetjening og er således ikke forbundet til eller afhængige af internettet.

  Hvordan dæmper du lyset i smarte lamper?

  For at dæmpe en smart lampe kræves normalt en smartphone, wi-fi og den app, der  det respektive smart home system styres via.

  En anden populær styringsmetode er stemmestyring. Men en fjernbetjening, som kan bruges i stedet for en smartphone, tilbydes normalt i næsten alle smart home systemer.

  Dem, der hellere vil have en klassisk dæmperløsning, kan koble deres lamper og pærer med vægkontakter. Dette tilbehør er netværksbaseret og batteridrevet, så det behøver ikke at være tilsluttet direkte til lysnettet - eller pæren.

  Hele spektret af styringsmuligheder til belysning kan også findes sorteret i de respektive smart home systemer.

  Philips Hue Wireless vaegkontakt med daemper
  Tilbehør, som Philips Hue vægkontakten, er monteret med klæbebånd og er batteridrevet. Vægkontakten kommunikerer trådløst med de smarte pærer og lamper via wi-fi og muliggør lysstyring uden behov for lysdæmpere.
  Yeelight Bluetooth-fjernbetjening
  Fjernbetjeninger er en del af næsten ethvert smart home system. Nogle er klassiske infrarøde fjernbetjeninger, mens andre fungerer via Bluetooth. De er en fremragende tilføjelse, især hvis du ikke er vild med at bruge en smartphone-app.

  Har du brug for gode råd om dæmpning med smart home lamper? Eller har du et andet spørgsmål om lysstyring eller belysning? Så hjælper vores team af eksperter dig gerne. Ring på +45 89 88 18 90 eller kontakt os via vores kontaktformular.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.