Dæmpning, lysstyring

Lysdæmperen er nyttig til regulering lysstyrken

Der er hele tiden nye tendenser og tekniske forbedringer til boligbelysningen. Mængden af nødvendigt tilbehør vokser også i takt dertil. For eksempel sørger lysdæmpere for mere afveksling i forbindelse med lysindretningen. Med en lysdæmper reguleres lysstyrken helt individuelt. Der er lysdæmpere til alle forskellige slags lamper – lige fra bordlamper eller væglamper til gulvlamper. Lysdæmpere er ideelle til at skabe flere forskellige stemninger. Mest populært findes lysdæmperen over spisebordet. Med den kan man tilpasse lysstyrken til anledningen og til dagslyset. En lysdæmper har og den fordel, at den sparer energi og dermed også sparer penge. På grund af lysdæmperens reducerede lysstyrke sænkes lyspærens temperatur og den bliver ikke så hurtigt slidt.

Hvad man bør man være opmærksom på ved en lysdæmper

Med dæmpbare lyspærer, ligesom med dæmpbare LED-pærer eller dæmpbare energisparepærer, skabes der en stemningsfuld belysning. Glødepærer og halogenpærer kan også reguleres med lysdæmpere. Ligesom selve lyset, altså belysningskroppen, er lysdæmperen også kun designet til en bestemt ydelse. Derfor er det fornuftigt at effekten i pæren ikke overskrider effekten i lysdæmperen. Det svære valg ligger i bestemmelse af betjeningen af en lysdæmper. De forskellige betjeningstilbud er lysdæmpere med berørings-, dreje- eller skyderegulering. Der findes også fodregulering til at betjene lyset. En berøringsfølsom lysdæmper, også kendt som touch-lysdæmper, kan også tilsluttes ledningen på en bord- eller en skrivebordslampe. Lysdæmpere anvendes normalt kun til en enkelt lampe. De fleste lysdæmpere har også en tænd-sluk-funktion.


  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 60 dage

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 500 kr. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.