9030004
 • Wagenfeld bordlampe med glasfod og metalstav-9030004-01
 • Wagenfeld bordlampe med glasfod og metalstav-9030004-01
 • Wagenfeld bordlampe med glasfod og metalstav-9030004-01
-8 %
TECNOLUMEN

Wagenfeld bordlampe med glasfod og metalstav

A++

Pris: 3.860,00 kr

Special Price 3.544,00 kr

Du sparer 316,00 kr (8%)

Leveringstid: Bestillingsvare. 6-7 uger

 • Fri Fragt
 • Fri retur
 • Bankoverførsel

Produktdetaljer

Art. nr.9030004
ProducentTECNOLUMEN
Produkt designerProf. Wilhelm Wagenfeld
MaterialeMundblæst opalglas, klart glas, forniklet metal, tekstil
Farveopalhvid, klar, nikkel, sort
FatningE27
Inklusiv lyskildeNej
Lyskilde1 x 75 W
Højde (i cm)36
Andre dimensionerØ skærm 18 cm, Ø sokkel 15,2 cm
Spændingstilførsel230.0000
Spændingsforsyning230
KapslingsgradIP20
IsolationsklasseI
CertificeringVDE
EnergiklasseA++

Produktbeskrivelse

Made in Germany
Premium kvalitet

Den originale Wagenfeld bordlampe fra 1924 i glas og metal – kvalitet og historie made in Germany!


Det er kun firmaet TECNOLUMEN, der i dag producerer bordlampen efter de originale udkast fra professor Wagenfeld, og han har autoriseret denne nyudgave af bordlampen, der blev udviklet i 1924. I denne variants materialer genspejles ophavsmandens karriere, idet han beskæftigede sig med glas- og metalproduktion. Det kan kontrolleres på en række karakteristiske træk, at dette produkt er ægte.

Det er blandt andet den halvkugleformede lampeskærm af mundblæst opalglas, der via en fin kant af forniklet metal går over i stammen og den runde fodplade. Et yderligere kvalitetstegn er den karakteristiske tud på fatningen, hvor den sorte træksnor sidder, der bruges til at tænde og slukke Wagenfeld bordlampen. For enden af snoren sidder der en lille kugle, der også er forniklet. Metalstaven fører på denne variant ind i en glasfod, hvor der ligeledes befinder sig en sort, omviklet tekstilledning til strømtilførslen.

Det er kun kombinationen af disse enkelte komponenter, der garanterer, at dette designprodukt er ægte. For at man kan verificere ægtheden har hver enkelt lampe et TECNOLUMEN/BAUHAUS-stempel under den sorte fodplade og har fortløbende numre.

Wagenfeld bordlampen er mere end blot en lampe. Det er et stykke tysk historie, der integreres i det rum, lampen står i.

En historie som en god roman - Wagenfeld bordlampen

Wagenfeld bordlampen gemmer på en virkelig imponerende historie. Handlingen foregår i Staatliches Bauhaus i Weimar, en højskole for design og arkitektur i Weimarrepublikken. Her mødtes den tids førende kunstnere, og der blev skabt utallige mesterværker, som i dag er kendt under begrebet Bauhaus-design og hører til blandt de ubestridte moderne klassikere. De kan genkendes på deres form, der altid var bestemt af anvendelsesformålet, materialernes egenskaber og produktionsmetoden.

Wagenfeld bordlampen blev skabt i 1924 af den dengang kun 24-årige Wilhelm Wagenfeld, der netop var blevet optaget som svend på Bauhaus. Han skabte denne model som løsning på en opgave fra László Moholy-Nagy, en af de daværende lærere. Resultatet var en lampe, der havde karakter af et industriprodukt, som dog i virkeligheden blev fremstillet på håndværksbasis. Samtidig var Wagenfeld bordlampen starten på Wilhelm Wagenfelds lange karriere som lærer og leder af forskellige metal- og glasværksteder samt som professor på kunstuniversitetet Hochschule für Bildende Künste i Berlin.

Firmaet TECNOLUMEN – et program, der kommer fra hjertet

Firmaet TECNOLUMEN er helt og holdent baseret på Bauhaus-stilen: Wagenfeld bordlampen var firmaets første produkt i 1979. Ud over Wilhelm Wagenfelds modeller har TECNOLUMEN også integreret andre designklassikere fra Bauhaus i sit program, for eksempel fra Marianne Brandt til andre designere som Walter Schnepel. Programmet omfatter også art deco og De Stijl.

HENVISNING VEDRØRENDE BRUGEN: Det frarådes at bruge lyskilder med klare glaskolber, da de kan lave skygger på opalglasset.

RESERVESKÆRM: Lampeskærmen i opalglas med forniklet metalkant er lavet efter de originale udkast, og den fås også separat som artikelnummer 9030005.

Energiklasse

A++ A+ A B C D E Vis energilabel

Vores anbefalinger til dig
  Vi er her for at hjælpe dig!

  Man. til fre. 09:00 – 17:00

  +45 89 88 18 90

  Rådgivning via e-mail

  Spørgsmål & svar

  Vær den første til at stille et spørgsmål

  Kunde anmeldelser (1)

  Wagenfeld bordlampe med glasfod og metalstav-9030004-31

  Wagenfeld bordlampe med glasfod og metalstav

  5 (1 Anmeldelse)
  5
  1
  4
  0
  3
  0
  2
  0
  1
  0
  Gennemsnitlig kunde anmeldelse
  Kvalitet
  5
  Belysning
  5

  Tidløst design, godt lys.

  SDa siden 1 år

  Den frostede glasskuppelen sprer lyset veldig godt slik at du kan bruk...

  Den frostede glasskuppelen sprer lyset veldig godt slik at du kan bruke en sterk lyspære uten at det blir for intenst, dette gir meget godt lys. Wagenfeldt lampen har høy kvalitet og vil sikkert gi behagelig lys i flere årtier.

  • Anvendelse Tilleggslys/leselys, Arbeidsplassbelysning, Dekorasjon
  Vis anmeldelse
  Kvalitet
  5
  Belysning
  5
  • 25.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 30 dage
  +45 89 88 18 90

  Mandag til fredag
  09:00 - 17:00