Vandpumper

Nyttig pynt: en dampumpe

En dam i haven med planter og helst klart vand, hvor forskellige fiskearter svømmer glade omkring - for at få denne drøm opfyldt, er en pumpe yderst meningsfuld. En havedam er et lukket farvand. Den nødvendige ilt får flora og fauna i biotopen ved et damfilter og en dampumpe.

En dampumpe sørger for ligevægt i havedammen

En dampumpe består af et pumpekammer, en motor og en rotor. Med en dampumpe bliver vandet sat i bevægelse og bliver beriget med ilt. Ud over en dampumpe er et damfilter en nødvendig investering for at rense dammen for urenheder. En dampumpe er også velegnet til en fontæne eller vandspyttende figurer.

Forskellige slags dampumper

Der bliver tilbudt forskellige slags dampumper. Til de små havedamme bruger man helst en slags dampumpe, som bliver sat direkte ind i dammen. En dampumpe, som bliver sat direkte ind i dammen, er beskyttet, for eksempel mod fisk, med et filter rundt om sig. Den slags dampumpe, som befinder sig lige umiddelbart under vandoverfladen, bliver også kaldt for dykpumpe. En dampumpe kan også monteres eksternt. Den slags dampumpe står ved siden af dammen. Ved køb af den slags pumpe er det vigtigt at lægge vægt på at have en motor, der larmer mindst muligt. Et andet vigtigt kriterie ved køb af en dampumpe er et relativt lille strømforbrug. Dampumper med solarteknik er meget energibesparende.

Dekorativ, særligt om natten: LED lysringe til dampumper

Et bevis på, at en dampumpe ikke kun er funktionel, men også kan være dekorativ, er dampumper med tilbehør, for eksempel LED lysringe, som vågner til sande lyskunstværker om natten. Bortset fra dampumper er LED lysringe også en virkningsfuld belysningkilde til springvand eller vandfontæner.


  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.