Stilfuld LED-belysning – energibesparende, praktisk og miljøvenlig

Hvad skal jeg tage højde for når jeg køber LED-lyspærer? Egner LED-lyspærer sig også til brug i haven? Hvilke indretningsmuligheder findes der ved brug af LED-lyspærer i hjemmet? Disse og flere spørgsmål får du svar på her på vores inspirationsside om LED-belysning. Vi tror, at du kan lære meget nyt og spændende, og samtidig blive inspireret af de praktiske og stilfulde indretningsmuligheder, som viser sig med moderne LED-teknologi. Brug vores inspirationsside som ledetråd til at indrette dit hjem, som du ønsker det, samtidig med at du skåner miljøet og pengepungen.

LED-Beleuchtung

Med moderne LED-teknologi åbner der sig nye indretningsmuligheder og en række fordele. For det første kan vi nævne at det er skånsomt for miljøet, og samtidig er der et stort sparepotentiale: I forhold til glødepærer sparer LED-lyspærer op til 90 procent energi, og dermed sænkes strømforbruget. Indkøbsomkostningerne får du tilbage med det samme, specielt når der er tale om lamper, som bliver brugt det meste af dagen. Med en levetid på op til 50.000 timer regnes LED-lyspærer tilnærmelsesvist for at være vedligeholdelsesfrie. I modsætning til sparepærer indeholder disse lyspærer heller ikke kviksølv.

En anden fordel ved at skifte til LED-lyspærer er at du aldrig mere vil opleve flimrende lys ved maksimal lysstyrke. Dise positive aspekter er særlig fordelagtige når det gælder lamper, som er udstyret med bevægelsessensor. Selvfølgelig findes LED-lyspærer i alle farver – fra varmhvid til stuen og opholdsrum (indtil 3.300 kelvin) til universalhvid til arbejdsværelset (3.300 – 5.300 kelvin) til dagslys til kælderrum (fra og med 5.300 kelvin).

Enkelt og ukompliceret: Skift til LED-pærer

At skifte til LED-pærer er enkelt og ukompliceret – og der er ikke behov at bytte dine farvoritlamper ud. Dette er fordi at soklen til de almindelige LED-pærer tilsvarer de gamle sokler til glødepærene. Dette er grunden til at LED-pærer ofte bliver kaldt for retrofits. Ved køb af LED-pærer skal du altså kun være påpasselig med at vælge den rigtige sokkel.

Hvis du vil skifte de gamle glødepærer ud med LED-pærer, er det som regel enten E27- eller E14-sokler som skal bruges. Hvis du skal skifte en højspændings halogenpære, er det som regel en LED-pære med sokkel E27 eller G9, GU10 eller E14, som lander i indkøbskurven. Mange sparepærer har også E27- og E14-sokler.

Ønsker du at beholde den sædvanlige lysstyrke, skal du se på lumen-specifikationen for din lyspære. Du kan også finde frem til den omtrentlige lumenværdi, ved at multiplicere watt-tallet, som mange af os er mere vant til at forholde os til, med ti. Sammenligningsværdien finder du også i vores webshop under produktdetaljerne. Således kan du hurtigt og nemt finde frem till ønsket lysstyrke for dine opholdsrum. Behageligt lys til eksempelvis stuen får du med en varmhvid lysfarve på optil 3.300 kelvin.

Grænseløst lysdesign takket være den mest moderne LED-teknologi

Lamper med moderne LED-teknologi kommer hovedsageligt i to udførelser: med udskiftelige og med indbyggede LED-lyspærer. Frygten for at man skal skifte hele lampen ud, når levetiden er slut, er i bund og grund ubegrundet. Dette kan vi sige fordi LEDs har en gennemsnitlig driftstid på op til 50.000 timer, hvilket vil sige konstant lys i næsten 6 år - noget som sjældent forekommer. I fremtiden vil lysten til den nyeste trend-lampe formegentlig være den hyppigste motivationsfaktor for at skifte den gamle lampe ud. Når det gælder lamper med indbyggede lysdioder findes der næsten ingen grænser med henblik på design.

Både til opholdsrum, såvel som til udeområdet, egner lamper med LED-teknologi sig godt. Ved fremtidige belysningsprojekter kan man trygt vælge at gå efter LED-teknologien.

Interessante indendørsbelysningskategorier med LED

Til indendørs brug er det en god idé at skelne mellem tre forskellige belysningsarter: Den grundlæggende belysning, som tjener orienteringen i rummet og kan også bruges til eksempelvis at aflaste øjnene når du ser fjernsyn. Områdebelysning kan bruges i forbindelse med at få det mest optimale lys til forskellige aktiviteter som at lave mad, læse eller at arbejde ved skrivebordet. Afslutningsvist er der design belysning, som sætter prikken over i’et ved eksempelvis at anvende dekorative LED-stripes over dine møbler.

Belysning – lige så individuel som dig

Intelligente, app-styrbare LED-systemer, som Philips Hue, er komfortable og giver mulighed for individuelle lyskoncepter. Derudover højner de sikkerheden – eftersom man med app‘en kan styre belysningen i hjemmet overalt i verden. På denne måde virker det som om, at der er nogen hjemme. Da der findes op til 16 millioner lysfarver, er der den rigtige lysatmosfære til alle anledninger. Takket være en rolig simuleret solopgang er de skingre vækkeurstoner passé. Selv gamle lamper, som du er glad for kan blive ustyret med en LED-lyspærer, hvilket kan integreres i det smarte belysningskoncept.

Hvis man ønsker at styre sit intelligente belysningskoncept uden tilbehør som router og smartphone, kan man også anvende produkter som iDual og belysningskomfort per fjernbetjening i hjemmet. Det er ikke kun prædefinerede lysscenarier som er tilgængelige. Det er også ganske simpelt at lave sin egen verden af farver og gemme denne.

Philips
iDual
Osram Lightify

Interessante udendørsbelysningskategorier med LED

LED-lamper er også det rigtige valg til terassen, haven og indgangspartiet – og de findes i alt fra gadelamper, sokkellamper, spots til gulvlamper. De sørger ikke kun for mere sikkerhed, grundet en bedre orientering, de er samtidig også stilfulde. LED-lamper til udendørs brug sørger for en harmonisk belysning til veje og stier, planter, terasse og havedammen - både en lun sommeraften og om vinteren.

Solceller med LED-lamper – stilfulde og effektive

Solcellelamper bliver oftest udstyret med langtidsholdbare, miljøvenlige og kompakte LED-pærer. Det lave energiforbrug bigrager til en længere holdbarhed for solcellelampen, da batteriet ikke får så høj en belastning. Dæmpningssensoren sørger for at pæren ikke bliver aktiveret, når der er tilstrækkeligt med dagslys.

Lamper med solceller egner sig rigtig godt som stilfuld dekoration til haven – som lysende kugler, havelygter, fakler, lamper med jordspyd eller lyskæder. LED-lamper er også egnede til orientering udenfor i mørket, og sikkerheden er høj ved moderne solcellelamper. Udvalget råder over alt fra sokkellamper til væglamper, spots og husnummerlamper. Med en integreret bevægelsessensor sparer man endnu mere energi, eftersom lyset kun bliver tændt, når der rent faktisk er brug for det.

Disse fordele omfatter alle solcellelamper: De skal ikke tilkobles et strømnet, kan nemt anvendes uden teknisk kendskab og de installeres med jordspyd eller anden fodfæste. Eftersom intet kabel skal lægges, er det også muligt at placere solcellelamper på svært tilgængelige steder og de kan også flyttes alt efter behov.

  • Ca. 30.000 forskellige produkter
  • Fragtfri levering fra 800 kr.*
  • Sikker handel
+45 89 88 18 90

Man. til fre. 09:00 – 17:00

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2018, med en bestillingsværdi på mindst 500 kr. Kan ikke kombineres med andre rabatter.