Tekstil hængelamper

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Pendellamper med stofskærm giver et hyggeligt lys


  Hvem har ikke lyst til at gøre det rigtig hyggeligt derhjemme, men hvordan lykkes det bedst? Med den rigtige indretning, selvfølgelig, og her spiller belysningen naturligvis også en central rolle. Man kan vælge mellem gulv-, bord- og væglamper, pendellamper, loftlamper og mange, mange flere. En af de typer lamper, der som nærmest ingen anden er en garant for både hygge og godt lys, er pendellampen med stofskærm.

  Hvilken form har pendellamper med stofskærm?

  Lige præcis den, du gerne vil have. For blandt pendellamperne med stofskærm findes der selvfølgelig mange forskellige modeller. Rigtig mange, og sikkert også lige den model, du godt kunne tænke dig. Vil du gerne have en lampe med en hat som lampeskærm? Eller alligevel hellere en kunstfærdig, overlappende stofskærm eller en, der ligner en svævende ufo? Var det noget? Så er du landet helt rigtigt ved pendellamperne med stofskærm.

  tekstil-pendellampe
  tekstil-pendellampe
  tekstil-pendellampe

  De fås dog også mindre påfaldende, og det gør dem hverken triste eller kedelige, og klassikeren blandt stofskærms-pendellamperne er populær og trendy som aldrig før. Med det mener vi et ophæng med en lyskilde, hvor der rundt om lyskilden sidder en elegant, hyggelig stoflampeskærm. Enten oval eller rund og lavet af alle mulige forskellige slags stof, i lige så mange farver, og med stor eller lille diameter, men med en ting til fælles: enormt hyggelig og stemningsfuld. Du kan altså se, at der er et stort udvalg, uanset om valget falder på noget klassisk eller moderne.

  Hvor stor skal min pendellampe med stofskærm være?

  Ikke for stor og heller ikke for lille. Det er jo meget godt, men hvad betyder det helt præcist, tænker du måske? 50 eller 60 cm i diameter - eller måske 100? Over spisebordet skal du først og fremmest huske, at der skal være ca. 80-100 cm mellem lampens underkant og bordpladen. Det giver et fingerpeg om placeringshøjden, og lampens størrelse bør være mindst 30 cm mindre end bordpladens længde. Nu skal du bare lige gå ud i køkkenet og måle dit bord, og så har du den perfekte størrelse og snart også den perfekte lampe. Næsten. For hvis du har et rundt eller kvadratisk bord, egner runde lamper sig virkelig godt og virker meget elegante.

  Over et rektangulært bord derimod, ser store, aflange pendellamper ikke kun flotte og imponerende ud, men giver også det perfekte lys - både til at spise og lave lektier ved. Et lille tip: hvis du faktisk har et langt, firkantet bord, men ikke vil have kun en aflang lampe, så vælg i stedet flere små. De giver ikke kun mindst lige så meget perfekt, flot lys, men ser også rigtig godt ud og er meget moderne.

  Hvad så, hvis der slet ikke er noget bord? Hvor stor skal pendellampen med stofskærm så være - hvis den hænger frit i rummet? Så skal lampens diameter være omkring 1/12 af rummets længde, og hvis du så har fundet den perfekte lampe, skal du selvfølgelig hænge den, så du ikke støder ind i den, når du kommer ind i entreen eller stuen. 210 cm mellem gulvet og lampens underkant er en god tommelfingerregel.

  Hvilke farver er populære til pendellamper med stofskærm?

  Grå, beige, hvid, sort eller brun. Det er det enkle, korte svar på spørgsmålet. Selvfølgelig kan du også vælge en gul, grøn, blå, kobber- eller sølvfarvet stofskærm til den nye tekstil-pendellampe - ingen tvivl om det - men det er og bliver farver som grå, beige, hvid, sort eller altså også brun, der er populære.

  Lyder det lidt kedeligt? Det gør det måske, men sådan er det slet ikke. For lampens design kan for det første være helt original og også enormt opsigtsvækkende - uanset farven på stofskærmen - og for det andet skal sådan en tekstil-pendellampe, ud over godt lys, frem for alt sikre en ting: Hygge, og det er de rigtig gode til! Sådan en pendellampe med beige stofskærm trænger sig ikke på, men får sin virkning ved sin elegance. Lyset falder stemningsfuldt, blændfrit og lyst gennem den. Kan man også få den til at glide harmonisk ind i resten af indretningen? Det er nemt med sådan en lampe.

  tekstil-pendellampe
  tekstil-pendellampe
  tekstil-pendellampe

  Kan man også dæmpe pendellamper med stofskærm?

  tekstil-pendellampe

  Selvfølgelig kan man det. Hvis dette ønskes, er der et par ting du bør holde øje med, før du trykker på „Køb“-knappen. For hvordan og hvorfor en tekstilpendellampe er dæmpbar eller ej, og om der er brug for ekstraudstyr til at dæmpe den, er forskelligt fra model til model. Det er heldigvis ikke så svært at finde ud af, for groft sagt kan man nemt inddele lamperne i forskellige typer: Hvilke er det så, spørger du måske nu. Varianterne kommer her:

  Variant 1: En pendellampe med stofskærm og fast indbyggede LED´er

  I dette tilfælde kommer det virkelig an på det enkelte produkt, om det kan dæmpes. Kan man eller kan man ikke? Det ser du let i produktdetaljerne. Hvis der står „Dæmpbar – Ja“, så er det super. Så mangler du kun en egnet, ekstern dæmper, og så kan du gå i gang med at dæmpe lyset. Din lokale autoriserede elektriker vil kunne rådgive dig om en passende dæmper til netop din ønskede lampe.

  Variant 2: En pendellampe med stofskærm og udskiftelige lyskilder

  For at kunne dæmpe disse lamper, skal du bruge en egnet, ekstern dæmper. Sådan er det bare. Hvad ellers? Ja, så mangler du egentlig bare en egnet lyskilde, og det er... LED. Det er jo klart, ikke? For du kan selvfølgelig også sætte LED-pærer i enhver pendellampe med stofskærm. I produktdetaljerne skal du bare holde øje med, at den valgte LED-pære faktisk også er dæmpbar. Hvad mere? Så er du færdig. Nu kan du dæmpe og øge lysstyrken, som du selv har lyst.

  Variant 2b: En pendellampe med stofskærm og udskiftelige Smart-Home-lyskilder

  Ved første øjekast ligner denne variant den, vi lige har præsenteret, ret meget, og sådan er det også. Forskellen er lille, men vigtig, for her skruer du ikke bare en eller anden dæmpbar LED-pære i lampen, men derimod en intelligent en af slagsen, og med den kan du dæmpe løs, så meget du har lyst. Eller indstille lysscenarier, eller simulere tilstedeværelse, eller, eller, eller. Ganske enkelt via din smartphone. Det eneste, du skal have og ikke kan undvære, er et forbindelsessted mellem smartphone, dit WiFi og lyskilde. Hos Philips Hue bliver det kaldt en Bridge, hos Osram Smart+ Gateway. Der findes dog også andre smarte lyskilder, som du kan styre uden WiFi og smartphone, og her er det magiske ord: Fjernbetjening. For eksempel hos iDual.

  Smarte lyskilder? En passende, ekstern dæmper? Udskiftelige eller fast indbyggede LED´er? Nej, det vil jeg altså gerne lige tale med en ekspert om, tænker du. Selvfølgelig, det kan vi sagtens klare. Bare skriv en kort besked eller ring til os, og så kan vi tale sammen om alle dine spørgsmål om lys. Hvordan du kan få fat i os, kan du se lidt længere nede.

  tekstil-pendellampe

  Kan pendellamper med stofskærm højdejusteres?

  Nogle kan, og nogle kan ikke. Det kommer altid an på, hvilken model du har forelsket dig i på din shoppingtur, men hvis den kan justeres i højden, så er det virkelig praktisk. Det er stensikkert, for så er din pendellampe ikke tvunget til en bestemt ophængshøjde i resten af sin levetid. Du kan derimod køre den op og trække den ned igen, som du selv har lyst - alt efter situationen, eller så den svarer til bordhøjden.

  For at finde ud af, om den ene eller anden lampe nu kan højdejusteres eller ej, skal du bare kigge i produktdetaljerne. Hvis der står et „Ja“ ved „Højdejusterbar“, er du sikker på, at du kan køre den op og ned. Skal det være endnu nemmere? Det er ikke noget problem. Bare udvælg din højdejusterbare tekstilpendellampe her.

  Har du stadig nogle ubesvarede spørgsmål til emnet pendellamper med stofskærm? For eksempel om lysdæmpning, størrelse eller montering? Så henvend dig til os på +45 89 88 18 90 eller via kontaktformularen. Vi ser frem til at høre fra dig!

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 30 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  75 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 500 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.