Kun

Ekstra rabat: 11 % fra 899 kr. | 14 % fra 1299 kr. - på næsten alt

Op til 65% rabat på lofts- og pendellamper

Sensor

Filtrer og sorter
Filtrer og sorter 0
Sortering Popularitet
Farve
Pris
Anvend
Brand
Spændingsforsyning
Fjernbetjening
Med afbryder
Kapslingsgrad
Materiale
Rum
Med bevægelsessensor
Batteridrevet
Stilgruppe
Smart Home system
Beskyttelsesklasse
Spændingstilførsel
Har frem- og tilbagefunktion
Saltvandsresistent
Regulerbar højde
Højde (i cm)
Anvend
Bredde (i cm)
Anvend
Dybde (i cm)
Anvend
Diameter (i cm)
Anvend
Længde (i cm)
Anvend
192 produkter
Filter
1.349,00 kr.
1.459,00 kr.
1.299,00 kr.
1.559,00 kr.
1.579,00 kr.
1.299,00 kr.
59,00 kr.
1.349,00 kr.
59,00 kr.
59,00 kr.
59,00 kr.
1.689,00 kr.
1.079,00 kr.
1.449,00 kr.
1.449,00 kr.
1.499,00 kr.
1.579,00 kr.
1.449,00 kr.
1.969,00 kr.
1.349,00 kr.
1.399,00 kr.
1.299,00 kr.
1.399,00 kr.
1.449,00 kr.
1.449,00 kr.
1.359,00 kr.
1.969,00 kr.
1.449,00 kr.
59,00 kr.
1.349,00 kr.
1.399,00 kr.
1.449,00 kr.
2.099,00 kr.
1.189,00 kr.
1.189,00 kr.
59,00 kr.
1.299,00 kr.
999,00 kr.
1.579,00 kr.
1.579,00 kr.
59,00 kr.
1.149,00 kr.
1.579,00 kr.
1.269,00 kr.
1.549,00 kr.
1.559,00 kr.
1.449,00 kr.
1.579,00 kr.
949,00 kr.
1.359,00 kr.
1.149,00 kr.
2.149,00 kr.
1.699,00 kr.
1.399,00 kr.
849,00 kr.
1.559,00 kr.
1.299,00 kr.
1.449,00 kr.
Side

Bevægelsessensorer har en lang række fordele: komfort, sikkerhed og potentielle besparelser

Bevægelsessensorer regulerer automatisk belysningen i haven og huset. Og fordi lyset ikke skal tændes manuelt, behøver du ikke længere have en ledig hånd, når du flytter ting fra et sted til et andet.

Brug af bevægelsessensorer reducerer også risikoen for personskader, fordi forhindringer udendørs opdages i god tid og mindsker snublefaren. Mens du er inde i huset, behøver du ikke længere famle i mørket efter kontakten.

Bevægelsessensorer hjælper også med at beskytte din ejendom mod indbrudstyve. Når lyset tændes, når nogen nærmer sig dit hjem, er dette ofte nok til at afskrække dem fra at forsøge at bryde ind.

Og sidst, men ikke mindst, er bevægelsessensorer gode for din økonomi, fordi de kun aktiveres, når de er nødvendige, hvilket gør dem både omkostningseffektive og miljøvenlige. Den tid, hvor man glemte at slukke lyset, hører fortiden til, hvilket forlænger levetiden for pærerne betydeligt.

Hvilke typer bevægelsessensorer findes der?

Bevægelsessensorer fås som separat tilbehør eller som en permanent installation indbygget i en eksisterende lampe. Der er flere forskellige bevægelsessensorteknologier, inklusive:

Passive infrarøde sensorer (PIR-sensorer)

  • funktion via infrarød stråling (varmestråling)

  • til indendørs og udendørs brug

Højfrekvens- eller radarsensorer

  • fungerer via elektromagnetiske bølger

  • til indendørs brug og som intelligente HF-sensorer (iHF), nu også egnede til udendørs brug

Ultralydssensorer

  • funktion via lydrefleksion

  • til indendørs brug

Kamerasensorer

  • funktion via en elektronisk evaluering af billedindhold

  • til indendørs og udendørs brug

Bevægelsessensor

Hvordan adskiller bevægelsessensorer sig fra tilstedeværelsessensorer?

Forskellen mellem bevægelses- og tilstedeværelsessensorer ligger i sensorernes følsomhed. Mens bevægelsessensorer reagerer på større bevægelser som gang, er de mindste bevægelser som at skubbe dørhåndtaget ned eller skrive på tastaturet tilstrækkeligt til tilstedeværelsessensorer.

Dette gør bevægelsessensorer velegnede til udendørs brug for at give lys i mørket og skræmme tyve væk. Indendørs bruges de ofte i gange og trapperum. Tilstedeværelsessensorer er dog beregnet til opholds- og arbejdsområder. Her giver de lys, når den mindste bevægelse registreres. Moderne bevægelses- og tilstedeværelsessensorer udfører automatiske lysmålinger og slukker automatisk, når der er tilstrækkeligt dagslys.

Hvordan fungerer PIR-sensorer?

PIR-sensorer (passive infrarøde sensorer) sender ikke signaler, men modtager varmestråling fra deres miljø og fungerer således passivt i stedet. De aktiveres af dynamiske varmekilder, dvs. bevægelige objekter, som mennesker, dyr eller endda varme bilmotorer.

Derimod reagerer PIR-sensorer ikke på statiske varmekilder som sollys. Der findes også enheder, som små dyr ikke kan aktivere, da dette normalt resulterer i unødvendigt strømforbrug, når en kat eller et pindsvin smutter forbi.

For at registrere temperaturforskelle optimalt skal PIR-sensorer have direkte kontakt med objektet. De må derfor ikke installeres, hvor der er overdækket eller afskærmet.

Sensorernes følsomhed kan også svækkes i kraftig regn eller ved, at folk bærer tykt tøj om vinteren.

Hvor bruges PIR-sensorer?

Bevægelsessensorer med PIR-sensorer bruges både i hjemmet og haven. De er gode til at registrere store bevægelser.

PIR-sensorer registrerer, når en person går, eller en bil nærmer sig, så det er vigtigt at vide, at disse bevægelsessensorer registrerer tværgående bevægelser bedre end frontale bevægelser.

Den bedste måde at forklare dette på er ved at opdele en firkant i et gitter, der består af individuelle områder. Du kan visualisere et sådant område som afstanden mellem dine spredte fingre.

Hvis nogen går mod bevægelsessensoren frontalt, kan denne person blive i et område, hvilket betyder, at sensoren muligvis ikke registrerer nogen ændring. Men hvis de går forbi bevægelsessensoren i en vinkel, passerer de gennem flere visningsområder, og så registreres en ændring. Derfor skal der ved montering af PIR-sensorer lægges særlig vægt på vinklen. PIR-lamper skal installeres uden forhindringer eller objekter som skygger for strålernes bane, da direkte visuel kontakt med objektet er afgørende for, at PIR'en fungerer korrekt.

Bevægelsessensor

Bevægelsessensorer med PIR-sensorer monteres normalt i områder udendørs og i gangarealer, garager og trapperum. De er imidlertid uegnede til at registrere mindre bevægelser, f.eks. under stillesiddende kontoraktiviteter.

Her er såkaldte tilstedeværelsessensorer mere egnede.

Ligesom PIR-sensorer registrerer tilstedeværelsessensorer varmestråling ved hjælp af infrarødt lys - de reagerer bare meget mere følsomt. Dette er muliggjort af en meget detaljeret, skakbrætlignende opdeling af synsfeltet. På denne måde kan tilstedeværelsessensorer registrere de mindste bevægelser, som en person, der skriver på et tastatur, hvilket gør dem velegnede til kontorer og stuer.

Hvordan fungerer højfrekvente sensorer?

Højfrekvente sensorer ( HF-sensorer ) udsender radarstråler (elektromagnetiske bølger) og reagerer på deres refleksion - ekkobilledet.

Så hvis et objekt bevæger sig, ændres frekvensen af de udsendte bølger, og sensoren registrerer ændringen. HF-sensorer fungerer uafhængigt af temperaturen, så de kan monteres op ad af vægge, glas eller træ. I modsætning til infrarøde sensorer behøver de ikke direkte kontakt med objektet, og de kan trænge igennem tynde vægge, fordi deres registreringsfelt er vandret og lodret på én og samme tid.

Bevægelsessensorer med HF-sensorer er ideelle til vinklede kælderrum og passager, hvor infrarøde sensorer når deres grænser. Derimod bruges tilstedeværelsessensorer med HF-sensorer primært i stuer, hvor de registrerer de mest subtile bevægelser - som at bladre i en bog eller skrive på et tastatur på et kontor.

Og det er ikke alt. De er også praktiske til brug på toiletter og badeværelser, da de kan registrere bevægelse bag døre.

I lang tid var HF-sensorer uegnede til udendørs brug på grund af deres høje følsomhed - selv et blad, der fløj forbi, var nok til at udsende et signal. Men siden er teknologien blevet udviklet til at skelne menneskelige bevægelser fra insekter, faldende blade og regn.

Derfor bruges intelligente HF-sensorer (iHF) nu i stigende grad også udendørs.

Hvordan fungerer ultralydssensorer?

Bevægelsessensorer med ultralydssensorer sender og modtager lydbølger, der ikke kan høres af det menneskelige øre. De trænger ind i alle kroge i et rum og kan registrere objekter, der er uden for synsvidde. De bør dog ikke placeres bag et dæksel eller over en varmekilde (som radiatorer eller ovne), da transmissionen af lydbølger sker via luften.

I modsætning til HF-sensorer kan ultralydssensorer ikke trænge gennem tynde vægge.

Bevægelsessensorer med ultralydssensorer er velegnede til lange gange og entreer. Som tilstedeværelsessensorer bruges de ofte på kontorer.

Hvordan fungerer kamerasensorer?

Bevægelsessensorer kan også betjenes via kamerasensorer. Hvis der registreres en ændring i billedoptagelsen, kan et signal tænde lyset og udløse alarmen. Denne teknologi bruges hovedsageligt inden for sikkerhedsteknologi. Til brug i åbne kontorer eller konferencelokaler har virksomheden Steinel udviklet kamerasensorer, der kan registrere og tælle mennesker - uanset om de sidder eller står.

Findes der også bevægelsessensorer, der er permanent installeret i lamper?

Bevægelsessensorer fås som separat tilbehør, men de fås også, hvor de allerede er indbygget i lamper. Hvis bevægelsessensorer er fastgjort til lyskilder, må du kun bruge pærer, der opnår 100% lysstyrke med det samme, som LED´er.

Sørg også for at overholde den maksimale elektriske effekt (i watt) af de pærer, der er tilladt til bevægelsessensoren.

Den nemmeste mulighed er at købe lamper med integrerede bevægelsessensorer til hjemmet og haven. Stilfulde sokkellamper og vejlamper med bevægelsessensorer er tilgængelige til udendørs brug, hvilket gør det lettere at bevæge sig rund i gennem haven om aftenen og natten når mørket lægger sig, og samtidig skaber de også en smuk atmosfære.

 

Udendørslamper som disse kan også føjes til dit eksisterende netværk af bevægelsessensorer.

Hvordan tilslutter jeg bevægelsessensorer?

Da bevægelsessensorer hovedsageligt fås permanent installeret i lamper, er det i de fleste tilfælde ikke nødvendigt at installere dem i det eksisterende elektriske system.

Men hvis du vælger en separat bevægelsessensor, kan du med lidt arbejdsindsats godt installere dem selv. Inden du tilslutter en bevægelsessensor, skal du overholde de sikkerhedsregler, der gælder for arbejde med elektroniske installationer.

Men før du gør det, skal du kende svaret på følgende:

Bliver dit lys kun styret via bevægelsessensoren, eller kan det også styres via en kontakt?

Hvis du vil have begge muligheder i kombination, skal du vælge det, der kaldes en omkobler. Dette gør det muligt at tænde eller slukke lyset permanent eller skifte til bevægelsessensor-tilstand. Du kan også indstille bevægelsessensoren til at være aktiv om natten, mens lyset betjenes af en kontakt om dagen.

Bevægelsessensor

Du skal også finde ud af, om din bevægelsessensor skal placeres overflademonteret eller indbygget. Med den indbyggede version kan du bruge den relevante lyskildes afbryderboks. For at gøre dette skal du fjerne lyskontakten og tilslutte bevægelsessensoren.

Bevægelsessensorer med tre-lednings- eller to-lednings-teknologi kan fås i handlen, og de har tilsvarende to eller tre tilslutningsterminaler. To-lednings-teknologi kræver ikke en nulleder.

I det næste trin indstiller du afstanden fra objektet, der nærmer sig (registreringsområdet) og den varighed, som lyset skal forblive tændt i tilfælde af bevægelse (tændingstid eller tilkoblingsvarighed). Derudover bruger du skumringssensoren til at bestemme fra hvilken lysstyrke, dit lys skal aktiveres. Det eneste du nu skal gøre er at skrue bevægelsessensoren fast i kontaktboksen.

Det er i øvrigt ikke nødvendigt at installere en separat bevægelsessensor for hver lyskilde. Du kan uden problemer forbinde flere lyskilder til én bevægelsessensor. Af sikkerhedsmæssige årsager skal du dog sørge for ikke at overskride grænserne for den tilsluttede belastning af bevægelsessensoren.

Lamper med permanent installerede bevægelsessensorer kan også være batteridrevne.

Til installation er det tilstrækkeligt at isætte batterierne og montere lampen på det ønskede sted. I denne kombination er energibesparende LED pærer bedst egnet for at sikre, at batterierne holder så længe som muligt.

Hvilken kapslingsklasse bør min bevægelsessensor have?

I udendørs områder og på badeværelset skal du sørge for, at bevægelsessensoren har en tilstrækkelig IP-kapslingsklasse til at beskytte den mod indtrængning af vand og fremmedlegemer.

Enheder med kapslingsklasse IP54 eller højere er velegnede til udendørs brug på en ydermur eller under et tag. Det betyder, at de er beskyttet mod støv og vandstænk. Med kapslingsklasse IP66 for eksempel ville din bevægelsessensor også være støvtæt og beskyttet mod vandstråler.

Dette anbefales, hvis muren eller taget ikke giver nogen beskyttelse.

Til badeværelset er IP44 tilstrækkelig i loftet, hvilket beskytter enheden mod vandstænk og fremmedlegemer større end en millimeter. I nærheden af badekarret ville det imidlertid være nødvendigt at have IP65-beskyttelse. Og i opholdsrum, hvor der ikke forventes fugt, er bevægelsessensorer i kapslingsklasse IP40 tilstrækkelige, da den beskytter enhederne mod faste fremmedlegemer større end en millimeter, men ikke mod vand.

I hvilken højde bør en bevægelsessensor installeres?

Til udendørs områder anbefales en installationshøjde på 2 meter eller mere til bevægelsessensorer. Det skyldes, at bevægelsessensoren skal installeres uden for rækkevidde af uautoriserede personer - især indbrudstyve. Jo højere du installerer bevægelsessensoren, jo større er det afdækkede område. Hvis den installeres for lavt, dækker den kun et forholdsvis lille område.

Derfor er beslutningen individuel alt efter dit individuelle projekt og anvendelsesområde. Samtidig skal producentens anbefalinger for monteringshøjden overholdes.

Hvilke registreringsvinkler er egnede til hvad?

Bevægelsessensorer fås med en registreringsvinkel på 90° til 360°. Hvis et helt rum skal registreres, bør du vælge loftsmontering, da du herved kan opnå et registreringsområde på 360°.

Ved installation på muren er en registreringsvinkel på 180° tilstrækkelig. Sådanne bevægelsessensorer bruges bedst til at belyse en gang eller beskytte områder udendørs. På den anden side er 90° vinkler nok til at oplyse indgangen til huset, hvis det kræves. For at beskytte to af husets ydermure samtidigt kan en bevægelsessensor med en 240° registreringsvinkel monteres på et hjørne af huset.

Du kan også købe en bevægelsessensor med en stor registreringsvinkel og så justere den senere via en blænder til det anvendte område.

Hvis du af sikkerhedsmæssige årsager installerer bevægelsessensoren på ydermuren, skal du sørge for, at området direkte under den også registreres. Såkaldt krybebeskyttelse kan bruges til at forhindre detekteringsområdet i at blive omgået.

Du kan købe en speciel linse eller en anden sensor i sådanne tilfælde.

Skal min bevægelsessensor også have en tusmørkesensor?

For at forhindre, at din bevægelses- eller tilstedeværelsessensor aktiveres i dagslys, anbefaler vi at kombinere den med en tusmørkesensor. Her indstiller du fra hvilken grad af tusmørke bevægelsessensoren udenfor eller tilstedeværelsessensoren indenfor skal aktivere lyskilden.

På den måde forhindrer du, at lyset tændes, når det er lyst nok. Med en tusmørkesensor kan du også spare energi og omkostninger og dermed beskytte miljøet - og din pengepung.

Moderne bevægelsessensorer har sådanne tusmørkesensorer integreret som standard.

Hvilke lyskilder er velegnede til kobling til en bevægelsessensor?

En fordel ved bevægelsessensorer er, at de sparer energi. Da lyset kun tændes, når det er nødvendigt, kan du spare på elregningen. LED´er er også miljøvenlige og omkostningsbesparende, hvilket gør dem til et oplagt valg i kombination med bevægelsessensorer. LED'er når også 100% lysstyrke med det samme, og de tager ikke skade af at blive tændt og slukket hyppigt - hvilket gør dem ideelle til brug i bevægelsessensorer.

Kan bevægelsessensorer integreres i smart home-systemer?

Da udviklingen går mere og mere mod smart home-systemer, findes der nu bevægelsessensorer, der kan integreres i denne teknologi.

Meddelelser om aktiviteter kan hentes direkte via en app på smartphonen. Funktionaliteter og følsomheder kan også indstilles og kontrolleres via appen. Automatisering er også mulig uden problemer. Og bevægelsessensorer, der er forbundet via hjemmeautomatisering, kan også tilsluttes lysdæmpere, så den dæmpede belysning kun aktiveres ved sengetid.

Hvilke mærker findes der inden for bevægelsessensorer?

Virksomheden Steinel anses for pioner inden for bevægelsessensorer. Andre producenter har dog i dag også bevægelsessensorer af høj kvalitet i deres produktsortiment.

Her er blot et par af dem:

Har du yderligere spørgsmål om bevægelsessensorer? Så tøv ikke med at kontakte vores kundeservice, som gerne rådgiver dig om dit personlige belysningsprojekt. Ring på +45 89 88 18 90 eller skriv til os via vores kontaktformular.

Vis mere Vis mindre

De overstregede priser svarer til producentens vejledende udsalgspris.
Alle priser er inklusiv 25 % moms, men eksklusiv fragtomkostninger.
Lampenwelt GmbH VAT-No.: DE815559897

© 2024 Lampenwelt GmbH