Kun

Ekstra rabat: 11 % fra 899 kr. | 14 % fra 1299 kr. - på næsten alt

Op til 65% rabat på lofts- og pendellamper

Reserve pærer

Filtrer og sorter
Filtrer og sorter 0
Sortering Popularitet
Farve
Pris
Anvend
Brand
Spændingsforsyning
Fatning
Type lyskilde
Dæmpbar
Fjernbetjening
LED
Har frem- og tilbagefunktion
Regulerbar højde
Med afbryder
Lyskilde form
Lysfarve (udvalg)
Med bevægelsessensor
Batteridrevet
Saltvandsresistent
Stilgruppe
Wattværdi
Anvend
Diameter (i cm)
Anvend
Længde (i cm)
Anvend
Vi kan ikke finde nogen produkter, der matcher de valgte filtre.

Når lyskæden strejker - praktiske reservepærer til julebelysningen

Du har lige hentet træet ind, og nu står det og dufter i stuen og venter på at blive pyntet, så det kan stråle i al sin glans. Forventningens glæde er stor - ikke mindst hos de små - men så kommer chokket: Lyskæden, der fungerede problemfrit sidste år - strejker! »Hvorfor lavede jeg ikke en lystest noget før?«, tænker både du og alle andre. Nedenfor kan du læse, hvordan du undgår dette problem en anden gang.

reservepærer til julebelysningen

Hvordan finder jeg de passende reservepærer til min julebelysning?

Hvis din julebelysning ikke fungerer helt optimalt længere, er det tid til en opgradering med reservepærer. Her skal du huske at være opmærksom på både watt-tal og fatning, når du køber dem, og det er ofte såkaldte Push-In-pærer, du skal have fat i. Med disse pærer er det ekstremt vigtigt, at spændingen (i volt) og ydelsen (i watt) passer præcist sammen: En pære på 0,84W og 7V kan for eksempel ikke erstattes med en pære på 0,8W og 7V.

Tip: Hvis du vil udskifte en almindelig lyskilde med en LED-pære, kan det betale sig at udskifte alle lyskilderne. Vores tekniske kundeservice vil gerne rådgive dig yderligere om udskiftning af eksisterende lyskilder. Bare ring på det nedenstående telefonnummer.

Kan lyskilderne udskiftes i alle lyskæder?

Du ved jo, at med moderne LED-teknik behøver du ikke udskifte lyskilderne hele tiden, og derudover findes der også fast indbyggede LED´er, så en udskiftning slet ikke er mulig, men der er ingen grund til bekymring, for LED-lyskilder har en så lang levetid, at de vil holde i mange år, ja faktisk mange årtier. Moderne lyskæder har nu om dage oftest fast indbyggede lyskilder, hvorved man kan skabe meget små, smarte designs. For dig betyder det mindre stress og en fin, ofte enkel julebelysning

reservepærer til julebelysningen
reservepærer til julebelysningen

Hvordan udskifter man pærerne i lyskæder?

Hvis du har en model derhjemme, hvor lyskilderne i lyskæden trænger til at blive skiftet ud, er der to muligheder til udskiftning af de små pærer:

  • Du skruer bare de lyskilder ud, der er i stykker, og sætter de nye i. Sådan er det for eksempel med lyskæder med E10-gevind. Det er ganske enkelt.

  • Du trækker de defekte små pærer ud og stikker de nye i, hvis det er en lyskæde med Push-In-fatning, du har.

For begge typer gælder det, at du skal huske at tage strømmen fra, inden du udskifter pærerne. 

reservepærer til julebelysningen
reservepærer til julebelysningen
reservepærer til julebelysningen

Hvordan udskifter jeg lyskilderne i en adventsstage?

Det er ikke anderledes med adventsstager end med lyskæder: Også her kan du få den efterhånden vedligeholdelsesfri, fast indbyggede LED-teknik, hvor du aldrig behøver at tænke på at udskifte noget som helst. Hvis det er muligt at udskifte lyskilderne, og en af pærerne er gået, skal du undersøge, om det er en pære, der kan skrues (fx med E10-gevind) eller en lyskilde til at trække ud og stikke ind (Push-In fatning). Her skal du selvfølgelig også huske at trække stikket ud af kontakten, inden du udskifter lyskilderne.

Hvilke fordele er der egentlig ved LED?

Du kan godt lide tanken om, at moderne LED-teknik nærmest er vedligeholdelsesfri, men du vil måske også gerne vide, hvilke andre fordele der er ved LED. De kommer her: 

  • 90 % energibesparelse i forhold til traditionelle glødepærer

  • 60 % energibesparelse i forhold til halogenpærer

  • 50 gange længere levetid end den traditionelle glødepære

  • driftstid på op til 50.000 timer

  • 100 % lys, så snart de bliver tændt

  • miljøvenlige - ingen kviksølv

  • pladsbesparende - mulighed for kompakte designs

Kan LED-lyskilder også udskiftes?

Er du måske stadig ikke helt tryg ved den nye teknik og vil gerne vide, om du også kan udskifte LED-lyskilderne i din juletræsbelysning og adventsstage? Det er sådan, at det slet ikke er nødvendigt at udskifte LED-lyskilderne i nye lyskæder takket være den vedligeholdelsesfri LED-teknik, og det er faktisk godt, for udskiftningen af almindelige pærer i delvist indbyggede kæder i en adventsstage er ret svært. Så det er godt, at du slipper for det. 

Hvordan bortskaffer man defekte lyskilder?

I henhold til europæisk lovgivning er LED´er og sparepærer specialaffald eller elektronikaffald. De skal indsamles separat og afleveres på den lokale genbrugsstation. Traditionelle glødepærer, halogenpærer og lavvolt-halogenpærer kan stadig bortskaffes med det almindelige husholdningsaffald. Den eneste undtagelse er halogenpærer med indbygget forkobling.

Er du blevet inspireret af julebelysningen? Har du stadig nogle spørgsmål? Dem har vores tekniske kundeservice svarene på. Bare ring på +45 89 88 18 90. Eller send os en besked via kontaktformularen.

Vis mere Vis mindre

De overstregede priser svarer til producentens vejledende udsalgspris.
Alle priser er inklusiv 25 % moms, men eksklusiv fragtomkostninger.
Lampenwelt GmbH VAT-No.: DE815559897

© 2024 Lampenwelt GmbH