Pandelampe/ Hovedlygter

Pandelampe oplyser brugerens synsfelt

Længe kendt og elsket blandt bjergbestigere og campister, kan pandelampen, også kaldt hovedlygte, nu glæde sig over stadig større udbredelse udenfor nichemarkedet. Som også en traditionel lommelygte er pandelampen en kompakt, mobil lygte med egne strømforsyning. Men i sammenligning med lommelygten har pandelampen to afgørende fordele: Gennem det at pandelampen fæstes på hovedet, har brugeren altid begge hænder fri til at arbejde, klatre male. Derudover falder lyset fra pandelampen altid præcis i brugerens synsfelt.

Praktisk belysning ikke bare for campisten og eventyreren

Til udendørs aktiviteter, som bjergbestigning, camping eller grottevandring, har pandelampen længe ikke været noget hemmeligt råd. Imidlertid opdager løberen, vandreren og cyklisten, at de ikke skal lade sig hindre med dyrkningen af deres sport, af de lange, mørke vinteraftner, da pandelampen er en praktisk hjælper i mørket. Også kunstmalere og handymanden, der foretager detaljearbejde eller arbejde i smalle vinkler af huset, hvor ingen anden belysning kan anbringes, griber gerne til pandelampen som sidste udvej. Alt efter anvendelses behov, må man holde øje med bestemte egenskaber ved pandelampen. Hos en jogger, er det eksempelvis vigtigt at pandelampen sidder godt, og holder til de konstante rystelser og trods svedudviklingen i panden, ikke falder af. Til dette formål skal pandelampen være i besiddelse af et bånd i et skridsikkert og svedabsorberende materiale.

Forskellige typer pandelamper

Pandelamper adskilles hovedsagelig af deres form for lyskilde. Der er på den ene side de pandelamper der drives af en halogenpære og på den anden side pandelamper med LED. Også kombinationen af de to, de såkaldte hybrid-pandelamper, er tilgængelige. Hybridpandelamper har både LED og halogenpærer, som man kan skifte mellem efter behov. Det er praktisk, da mens halogen pærer bruger mere energi, har de også bedre rækkevidde. LED er energibesparende, men har en kortere rækkevidde. Hvilken type pandelampe man anskaffer sig, hænger altså betydeligt sammen med anvendelsesbehovet: til hobby og sport er en pandelampe med kort rækkevidde tilstrækkeligt, til professionelt brug er der ofte brug for en længere rækkevidde.


  • 25.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 60 dage
+45 89 88 18 90

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsværdi på mindst 500 kr. Kan ikke kombineres med andre rabatter.