Opladelige batterier

Genopladelige batterier er den mere miljøvenlige og praktiske strømforsyning

En akkumulator, også bare kaldt et genopladeligt batteri, er en elektrokemisk energi- dvs. strømlagring. Ofte bliver det genopladelige batteri ligestillet med batteriet. Men der er en forskel mellem et batteri og et genopladeligt batteri. Hovedkategorien for batterier er "primærbatterier", hvilket for genopladelige batterier hedder det "sekundære batterier". Dette kan tolkes som et tegn på, at genopladelige batterier i modsætning til batterier kan genoplades.

Batterier og deres funktioner

Bærbare produkter fra multimedie branchen tager i øjeblikket en stadig større plads. 24-timers informationsudveksling, hvad enten det er forretningsmæssigt eller privat, tages næsten for givet. Dette afhænger bl.a. af batteriets effektivitet. Genopladelige batterier findes for eksempel i mobiltelefoner og bærbare computere – og derudover også som en aktuel kilde til lys, såsom i solarlamper. Dette giver brugerne mulighed for energibesparelser og energi-uafhængighed i forhold til udendørsbelysning. Det genopladelige batteri spiller her en vigtig rolle. I en solfanger oplades batteriet i løbet af dagen af solens stråling. Et fuldt opladt batteri giver op til ti timers energi, og dermed lige så længe kan solarlampen dermed give lys.

Princippet om drift af et genopladeligt batteri

Batterier lagrer strøm gennem en kemisk reaktion, hvor blandt andet en strømleder, en såkaldt elektrolyt er involveret. Elektrisk ledning dannes af to modsat ladede, bevægelige ioner. Hvor længe et batteri er funktionsdygtigt, afhænger af anvendelsen. Fuldt opladede batterier, der ikke anvendes i længere tid, kan gradvist aflades af sig selv. Kan et apparat - såsom en computer - tages i drift på vekselstrøm, er det tilrådeligt at fjerne batteriet. Således reduceres antallet af opladnings-og afladningsomgange på batteriet, og dets levetid kan dermed forlænges.


  • 25.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 30 dage
+45 89 88 18 90

Man. til fre. 09:00 – 17:00

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2019, med en bestillingsværdi på mindst 500 kr. Kan ikke kombineres med andre rabatter.