Loftlamper landlig/rustik

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Loftlamper i rustik-landlig stil:

  moderne livsstil i rustik forklædning
  loftlamper landlig stil

  Hvad er karakteristisk ved den rustikt-landlige stil?

  Hos os står den rustikt-landlige stil for hygge, afslapning og ro, for det er det, vi alle sammen søger, også i de hektiske storbyer, hvor tiden aldrig står stille.

  En vellykket rustikt-landlig stil er mere end bare en landlig-rustik loftlampe. Det handler også om, hvordan væggene ser ud, hvilke materialer møblerne er lavet af, hvilke indretningsgenstande, man har valgt, og hvordan farverne harmonerer med hinanden. Alligevel kan man godt sige, at en loftlampe i rustik-landlig stil er en vigtig del af indretningsstilen, for uden den ville der være mørkt og ikke spor hyggeligt. En loftlampe i rustik-landlig stil sørger for grundbelysningen i rummet

  og kombinerer i sit design som regel nogle rustikke elementer som jern med andre naturlige materialer som træ og cremefarvede eller hvide lampeskærme af glas. Resultatet er en lampe i meget varme, velkendte farvetoner, som vi forbinder med en hyggelig atmosfære.

  Hvilken loftlampe i rustik-landlig stil passer til hvilket rum?

  Helt grundlæggende skal alle rum have en grundbelysning, men forskellige rum kan stille forskellige krav til en lampe.

  loftlamper landlig stil

  Stuen

  Stuen er et centralt leverum i boligen - uanset hvordan du bruger den. Måske har du et plankebord stående med skipperstole rundt om, så du kan sætte dig og slappe af med en øl efter arbejde? Du har sikkert også et hyggeligt hjørne med en lænestol, hvor du kan smide fødderne op og læse en god bog, og her har du måske allerede en gulvlampe i rustik-landlig stil stående. Du har nok også en dejlig sofa,

  hvor du sidder - eller ligger - og ser fjernsyn, men uanset hvordan din egen personlige rustikt-landlige indretningsstil ser ud, skal du bruge en rustikt-landlig loftlampe - ellers kan du slet ikke se indretningen i stuen - og her skal du helst vælge en model med en vis lysstyrke, så du kan orientere dig i stuen.

  loftlamper landlig stil

  Køkkenet

  Køkkenet er et sted med meget lys, der hovedsageligt er fokuseret på funktionalitet. Det gælder underskabslamperne under køkkenskabene eller for eksempel pendellamperne over køkkenbordet, og de er selvfølgelig i et stilfuldt design med moderne LED-lysteknik.

  Selv om man indretter sig i en rustikt-landlig stil, behøver man ikke undvære moderne teknik, og hvis man vælger at kombinere flere stilretninger, får man også en mere individuel boligindretning, som ikke ligner alle andres. Hvis du er en af dem, der har bevæget dig væk fra det meget rustikke til en mere moderne, let landlig stil med lyst træ og klare former, er du nok på vej over i det, vi kalder Skandi-Style, som i virkeligheden ikke er andet end den skandinaviske variant af den tyske landhusstil.

  loftlamper landlig stil

  Entreen

  Hvis vi ser bort fra store villaer på landet, er entreer som regel ret smalle og lavloftede, og derfor vælger vi til entreer rustikt-landlige loftlamper, der ikke gør rummet endnu mindre, end det i forvejen er. En ringe lampehøjde kan stadig give et autentisk rustikt-landligt lys og samtidig spare plads.

  Hvis du ikke lægger særligt meget vægt på rustikke stel og små keramikskærme i entreen, kan vi også anbefale indbygningsspots, som nærmest ubemærket og pladsbesparende smelter ind i loftet. Mange naturlige hoteller anvender dette designelement i belysningskonceptet, som ganske vist ikke er så traditionelt, men som alligevel ser rigtigt stilfuldt ud.

  loftlamper landlig stil

  Soveværelset

  Når du ligger i sengen i dit landligt indrettede soveværelse og kigger op i loftet, vil du helt sikkert ikke blændes af en rustikt-landlig loftlampe. Derfor er det en god ide at vælge loftlamper med flere lyskilder, der kan retningsjusteres. Her kunne en god løsning være opadrettede lyskilder, der reflekteres mod loftet og skaber en meget blød lysstemning, som er den helt rigtige i soveværelset.

  Hvis det skal være endnu mere hyggeligt, kan du kigge efter en rustikt-landlig loftlampe, hvor stof også spiller en rolle - måske noget stof, der matcher eller harmonerer med andre stoffer i soveværelset (dyner, puder, gardiner, tæpper). Her tænker vi selvfølgelig på stofloftlamper, hvis lys virker meget varmt og blødt.

  Hvilken lyskilde til loftslamper i rustikt-landlig stil?

  Vi har allerede talt om de varme farvetoner til loftlamperne i den rustikt-landlige stil, men her mener vi ikke kun lampens stel eller materialerne, men også selve lysfarven, som helt sikkert bør være varmhvid! Ikke mere end 3.300 kelvin, for et koldt, blåligt lys passer slet ikke til den rustikt-landlige stil, og faktisk heller ikke til hyggelige opholdsrum i andre stilarter.

  Du får størst indflydelse på lysfarven ved at vælge LED-pærer, og for at få den helt rigtige skal du bare kigge på linjen lysfarve i produktdetaljerne i shoppen, og så ellers bare nyde alle fordelene ved LED-lys:

  • Høj energibesparelse (op til 90 % i forhold til en traditionel glødepære)
  • Miljøvenlig belysning (få watt ved høj lysstyrke)
  • Vedligeholdelsesfri (levetid på op til 50.000 timer)
  • Straks 100% lysstyrke (ingen forsinkelse som ved sparepærer)
  • Kviksølvfri (ingen sikkerhedsrisiko hvis lyskilden går i stykker)
  • God til meget god farvegengivelse (så grøntsager og andre madvarer ser naturlige ud)

  I øvrigt er flade LED-paneler med en ramme af træ til den rustikt-landlige stil virkelig en trend i øjeblikket, fordi de kombinerer det traditionelle med det moderne, og som bekendt er individuelle stilsammensætninger nærmest en indretningsstil i sig selv i dag og har fået navne som Skandi-Style eller New Country, hvor man for eksempel kombinerer det rustikt-landlige med et strejf af vintage eller industrial.

  loftlamper landlig stil
  loftlamper landlig stil
  loftlamper landlig stil
  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 30 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  75 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 500 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.