Lyskæde

Lyskæder løfter stemningen året rundt

Mange af os forbinder lyskæder med den stemningsfyldte juletid og de mørke måneder. Lyskæder kan imidlertid ikke kun bruges til jul, men året rundt både indendørs og udendørs som hyggelig belysning. Har du ikke tit følt dig fristet til at sætte dig ved en restaurant eller café, hvor lyskæder har skabt en skøn, varm atmosfære i gårdhaven? Den stemning kan du genskabe hjemme hos dig selv.

De færreste kan forestille sig en jul uden lyskæder i forhaven eller indenfor i stuerne. Lyskæder hører også naturligt til på juletræet og er en dejlig tradition, vi skal holde liv i. Men flere og flere får øjnene op for, hvor fine lyskæderne er året rundt – til studenterfest, grillaften eller som dekoration på pigeværelset. Og heldigvis kan du vælge mellem så mange typer, farver, former og størrelser, at du altid kan finde en lyskæde til den type belysning, du ønsker.

Den klassiske lyskæde kan du i dag få med store og små pærer, klare og farvede, runde og hjerteformede – som regel LED. Den kan være enkel og elegant eller mere munter med pærer som små partyparaplyer. Brug dem indendørs eller udendørs – og er der ikke en stikkontakt i nærheden, kan du vælge en batteridrevet lyskæde. Der er rigeligt at vælge imellem, så hvordan finder du den helt rigtige til dit behov og din stil?

Hæng op, stræk ud eller krøl sammen – lyskæder på mange måder

Prøv til en start at spørge dig selv, hvor din lyskæde skal hænge. Er du ikke helt sikker, kan du være ganske rolig: Lyskæder kan sættes op et utal af steder. Sæt en kæde rundt om dørkarmen til stuen, lad den sno sig langs hylden på bogreolen, hæng den fra en gren i haven, arrangér den på dit yndlingsfad på bordet, eller krøl den sammen i en smuk vase. Både indendørs og udendørs spreder lyskæder en skøn stemning til jul og hele året rundt.

Lyskæder sætter prikken over iet

Har du ikke umiddelbart noget at hænge din lyskæde op i eller sno den rundt om, kan du med små, diskrete stifter eller kroge lave dit eget ophæng. Lad bare de små kroge sidde til næste gang, når din lyskæde skal op. Så bliver ophængningen en hel lille tradition i sig selv.

Hvordan vælger du den rette lyskæde?

Har du en klar idé om, hvor lyskæden skal hænge, bliver det lettere at vælge. Så skal du vælge en udendørs eller indendørs variant alt efter dine ønsker. Udendørs lyskæder er mærket til udendørs brug, så de kan tåle vejr og vind. Vælg en model med en kapslingsgrad på IP44 eller mere, hvis du vil være sikker på, at den er robust nok, og brug endelig ikke indendørs modeller til udendørs brug. Dernæst skal du overveje, om du har en kontakt i nærheden, eller om du hellere skal vælge en af vores mange batteridrevne lyskæder.

Varmt, koldt, klart eller kulørt?

Hos os finder du lyskæder i høj kvalitet og med både klare og farvede LED-pærer. De klare understreger bedst det nye, mere stilrene udtryk, mens kulørte pærer giver en anderledes festlig stemning – ikke mindst op til jul. På mørke vinteraftener ønsker de fleste en varm belysning for at understrege den afslappende og lune atmosfære. Skal din lyskæde hænge i haven, er det vigtigt, at den gør sig godt på afstand.

Gør det lyst, festligt og rart med lyskæder:

  • Stemningsfyldt: En lyskæde giver altid stemningen et løft. Om det så er hverdag eller fest, omkring jul, en sommeraften eller måske til et studentergilde.
  • Miljøvenlig: Vores LED-lyskæder er miljøvenlige, bruger meget lidt energi og holder længe. De udvikler ikke meget varme og er derfor også det brandsikre valg som belysning.
  • Kan bruges overalt: Du kan vælge et væld af batteridrevne lyskæder. Det gør dig helt uafhængig af, om der er en stikkontakt i nærheden til dit lys.
  • Netop din stil: Gå på opdagelse i det brede sortiment, og find lyskæder, der understreger din stil. De findes i et væld af udtryk og varianter, så du kan altid finde den helt rigtige.

Kilde: Christensen (2014). Kan lys påvirke vores adfærd? Videnskab.dk. 16.10.2014. Hentet fra: Videnskab.dk


  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 60 dage

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 500 kr. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.