Lamper fremstillet af naturmaterialer

Feel good flair med træ, rattan, bambus mm.

Lamper lavet af naturmaterialer som træ, rattan og bambus eller endda fjer og muslingeskaller er helt sikkert in. De kan vidunderligt kombineres med trendy stilarter som skandinavisk stil, boho og vin­tage. Og de gør også en god figur i den mere afdæmpede og rustikke sommerhusindretning. De finder også vej ind i indretningen som en blanding af materialer, f.eks. ved at kombinere træ med alpint hø eller rattan med abacá (også kendt som Manila eller bananhamp). Lampeskærme af sådanne naturmaterialer giver lyset en særlig varm glød - og tager stemningen til nye højder!

Back to the Woods

Hyggelige træ- og drivtømmerlamper

Lamper af træ er et godt valg, når det drejer sig om en naturlig stil i stuen. Spisebordet og læsehjørnet kan gøres endnu hyggeligere med rustikke trælamper. De mest forskelligartede facetter kan afbildes med dette vedvarende råmateriale. Lamper og lampeskærme af træ fås i alverdens brune nuancer og i alle tænkelige overfladestrukturer og korntyper: fra det helt tynde finér til rustikt drivtømmer. Lamper lavet af drivtømmer er altid unikke genstande, der giver et særligt naturligt præg til boligen. Desuden er integrationen af drivtømmer i designet en yderst bæredygtig form for upcycling.

Find trælamper

Køb trælamper

Stilfuldt og hjemligt med rattanlamper

Fra kurveflet til wienerflet

Indretningsarkitekter har hjulpet rattan til en lysende genoplivning - ikke kun i form af møbler, men også når det gælder lamper. I mangefacetterede farvenuancer fra lys til mørkebrun og endda farvestrålende flerfarvet indgår rattanskærme i en trendy symbiose med moderne lyskilder. Fra rattan gulvlamper i wienerflet til rattan pendler med håndflettet skærm.

Find Rattanlamper

Shop Rattanlamper

Bæredygtige og hyggelige: bambuslamper

Fra bambus pendlen til den udendørs lanterne

Bortset fra Europa er bambus hjemme i hele verden. Det hurtigt fornyelige og dermed bæredygtige råmateriale finder vej til vores kontinent for at blive videreforarbejdet til møbler og lamper. Følgende gælder: uanset om det er en vævet lampeskærm eller selve armaturet, der nænsomet er fremstillet af bambusfiner-dele: Kombinationen med varmhvidt lys giver stemning uden lige og kaster fascinerende lysmønstre på væggen.

Find bambuslamper

Shop bambuslamper

Papirlamper spreder en god stemning

Blikfang for en bred palette af stilarter

Håndfoldede lampeskærme lavet af håndlavet pa­pir er et udtryk for mindfulness og en garanti for stemningsfuldt lys. Det naturlige materiale med sine mange facetter understreger på harmonisk vis forskellige boligstile. For eksempel med lampeskærme af rispapir den japanske elegance eller med varme kombinationer af papir og træ, bedst kendt hos Le Klint. Velegnet til læsehjørnet: gulvlamper lavet af papir.

Find papirlamper

Shop papirlamper

Betonlamper som statement

Også i materialemiks med træ

Tag kalksten, sand og grus. Resultatet er et trendmateriale, der er blevet uundværligt i indretningen: Beton er bedst egnet til industriel stil. Men den naturlige blanding er også velegnet til minimalistiske eller mere pompøse belysningsideer. Pendel-, bord- og loftslamper af beton bliver særlige blikfang i kombination med stemningsfulde filamentpærer eller i et materialemiks med træ.

Find betonlamper

Shop efter betonlamper

Stemningsbelysning med fjerlamper

For lysende lethed

Fjerlamper giver en god stemning i indretningen - fra sengelampen til gulvlampen til læsehjørnet. Kult-lampeserien Eos fra den danske lampeproducent Umage byder på fjerlamper i alverdens farver og facetter. De fortryller hjemmets indretning med naturlig ynde og giver indtryk af en sådan lethed som var de svævende skyer. Og designere som Ingo Maurer har også belysningsideer med ægte gåsefjer i deres portefølje med Lucel­li­no og Bir­die.

Find fjerlamper

Shop fjerlamper

Marmorlamper giver kant

Lysende unikater som blikfang

Marmorlamper er et must-have, når det drejer sig om indretningstrends som går mere i retning af det puristiske eller en moderne stil. Men her gælder en rettesnor: ikke al marmor er ens. Afhængigt af sammensætningen opstår der forskellige farver og korntyper - for skinnende unikater i stuerne. Der findes alt fra buelampen med en marmorfod til bordlampen med solidt look. Marmorlamper kan også fås i materialekombinationer med glas eller metal.

Find marmorlamper

Shop marmorlamper

Glinsende muslingelamper

Eyecatcher lavet af perlemor

Muslingelamper er ikke kun visuelt imponerende med deres spektakulære lyseffekt og fascinerende refleksioner. Nogle modeller har også en beroligende akustisk merværdi - f.eks. Fun muslinge-lampen fra kultdesigneren Verner Panton, hvor mange perlemorsblade hænger ved siden af hinanden og frembringer afdæmpede lyde ved den mindste brise. Dem, der kan lide det ekstravagante, bør også vælge perlemor, fordi den særlige overfladestruktur skaber et skinnende skær, når den udsættes for lys.

Find muslingelamper

Shop muslingelamper

Ren hygge med korklamper

Kreative lamper

Med lamper i kork får ethvert rum en hjemlig atmosfære. Det naturlige materiale, som udvindes af korkegens bark, udstråler en uspolreret varme, som virker endnu mere hyggelig i kombination med varmhvidt lys. Med hensyn til bæredygtighed scorer materialet højt, fordi der ikke skal fældes et eneste træ for at udvinde det. Designtip: I kombination med filamentpærer udfolder kork sin puristiske naturlighed på en særlig måde. Og kork bidrager også til rumakustikken med hensyn til lydabsorption.

Find korklamper

Shop korklamper

Klassiske filtlamper

Bæredygtigt, robust og hyggeligt

Forskellige materialer er velegnede til at lave det trendy, for det meste gråt stof: Filt kan f.eks. være fremstillet af fåreuld, bomuld, silke eller hamp. Som lampeskærm skaber materialet en varm og hyggelig atmosfære - især når det sættes sammen med træ. Lampeskærme af filt i farverige nuancer fra rød til blå bidrager også til en særlig hyggelig atmosfære.

Find filtlamper

Shop filtlamper

Bæredygtige mærker

og den kreative variationsbredde af naturmaterialer

Et aspekt på tjeklisten for bæredygtighed er brugen af naturlige materialer som FSC-certificeret træ, bambus og papir. Ud over de gennemprøvede materialer går nogle bæredygtige mærker nye veje og bruger alpint hø med blomster, bananfibre, søgræs eller farvet skifer. Også populært: kreativ upcycling med drivtømmer eller omdannet hegnstræ fra piletræet.

Find bæredygtige lamper


Lad dig inspirere

Tag os på Instagram for at dele idéer og inspiration. Dit billede kan snart være at finde her.
Find flere oplysninger her.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.