Industriarmaturer

Industriarmaturer - en simpel men effektiv loftslampe

Industriarmatur er en særlig form for påbygningslampe. Lampen bliver ofte bare kaldt for loftlampe, og adskiller sig fra indbygningslamper ved at armaturet ikke er monteret således at det flugter med overfladen, men derimod uden på den monterede overflade. Påbygningsarmaturer har normalt en aflang form, og er ofte udstyret med lysstofrør. I modsætning til lyslister er påbygningsarmaturer fuldstændig tillukket med en beholder af plast, som beskytter pære og fatning. Denne type lampe er meget holdbar og robust, graden afhænger dog af hvilken type plastik der anvendes.

Anvendelse af industriarmatur

Da armaturet rent visuelt er meget neutralt og enkelt, er anvendelsesmulighederne mange. Denne type lampe passer visuelt ind i en lang række rumlige situationer. Dog er påbygningsarmaturer fortrukne i offentlige bygninger, kontorer, hospitaler eller lagerbygninger. Påbygningsarmaturer har den fordel at de udstråler en ensartet lysstyrke og oplyser hele rummet. Derudover kan man udvide til større kontor belysningssystemer, og derved oplyse store arealer effektivt.

Men de praktiske påbygningsarmaturer er også udbredt i den private sektor. Her er denne type lampe perfekt egnet til belysning af kælderrum, hobbyrum eller køkkenet. Designmæssigt er påbygningsarmaturerne ikke noget særligt, men med hensyn til funktionalitet udmærker denne type lampe sig i høj grad.

Særlige versioner af påbygningsarmaturer

Hvis påbygningsarmaturer skal anvendes i fugtige, støvede eller brandfarlige områder, skal lampen opfylde visse krav til graden af beskyttelse. Lampen skal mindst være beskyttet af graden IP65, som beskytter mod støv og vandstråler. Med hensyn til selve armaturhuset, findes der forskellige typer af plast som adskiller sig i hårdhed og dermed også modstandsdygtighed. Opfylder påbygningsarmaturerne kravene til beskyttelse, er de egnet til anvendelse i områder med særlige miljøforhold, såsom svømmehaller, saunaer eller badeværelser.

Hvis man ønsker en mere usynlig loftlampe, altså hvor armaturet ikke er for øjnefaldende, skal man kigge efter en indbygget loftlampe. Denne type lampe er forsænket i den monterede overflade, og fylder derfor mindre både fysisk, men også synligt.


  • 25.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 30 dage
+45 89 88 18 90

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2019, med en bestillingsværdi på mindst 500 kr. Kan ikke kombineres med andre rabatter.