Håndholdt lyskaster

Håndholdt lyskaster – lysstærke, bærbare lamper til hobby og professionelle

Den håndholdte lyskaster (også kaldt håndholdt spotlight) er – lignende en lommelygte – en bærbar, lampe der er uafhængige af strømnettet, der kan bruges i private såvel som offentlige eller kommercielle områder. I det indre af det håndholdte spotlight befinder der sig en reflektor, der samler lyset og sender det i én retning. Derved sikres at lyset fra det håndholdte spotlight ikke bliver spredt ud over et bredere område. Det håndholdte spotlight kan bruges overalt: privat gør de en god tjeneste ved camping eller vandreture og indenfor det offentlige, er de nyttige hjælpere for indsats- og redningsstyrker. Ved strømafbrud er håndholdte spotlight meget nyttige til kortfristet nødbelysning.

Udstyr på håndholdte lyskaster

De fleste håndholdte spotlights er udstyret med skulderrem eller anden form for bærerem. Også udfoldelige fødder til at stille det håndholdte spotlight, forhøjer den praktiske del af lygten enormt. Ved at stille den fra sig, har man hænderne frie til at arbejde og behøver ikke at passe på det kraftige og nyttige lys fra det håndholdte spotlight. Materialet som det håndholdte spotlight er lavet af, er yderst robust og de specielle krav der stilles til det håndholdte spotlight bliver opfyldt til fulde.

Håndholdt spotlight med forskellige lyskilder

Håndholdte spotlights er udstyret med forskellige lyskilder: halogen pærer, Xenon- og kryptonpærer eller LED. Ofte finder man ved håndholdte spotlights en kombination af to typer lyspærer, f.eks. halogen og LED. Ved at tænde for den mindre energiintensive pærer kan man under visse omstændigheder spare værdifuld energi, når det håndholdte spotlight i mellemtiden ikke skal sørge for et helt så vidtrækkende og stærkt lys.

Strømforsyning til et håndholdt spotlight

Normalt bliver håndholdte spotlight betjent med batterier eller genopladelige batterier. Men mange har også en strømtilslutning til rådighed, med hvilken man kan tilslutte det håndholdte spotlight til et batteri et i fartøj, f.eks. gennem cigaretantænderen i bilen. Driftstiden kommer på den ene side an på kvaliteten af batterierne, og på den anden side kommer det an på hvilken form for lyskilde du har. Benytter man ofte spare-lyset, altså den anden mindre energiintensive type lyspærer, kan det håndholdte spotlight lyse længere, end hvis kun det primære lys (halogen- eller xenonpærer) benyttes til drift. Som retningslinje kan man sige at spare lyset kan være tændt op til 20 timer, hvor hovedlyset bare kan være tændt i et par timer.


  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 60 dage

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 500 kr. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.