Kun

Ekstra rabat: 11 % fra 899 kr. | 14 % fra 1299 kr. - på næsten alt

Op til 65% rabat på lofts- og pendellamper

Gadebelysning med sensor

Filtrer og sorter
Filtrer og sorter 0
Sortering Popularitet
Farve
Med bevægelsessensor
Højde (i cm)
Anvend
Pris
Anvend
Brand
Kapslingsgrad
Beskyttelsesklasse
Fast indbygget LED
Fatning
Fjernbetjening
LED
Lysfarve (udvalg)
Inklusiv lyskilde
Med afbryder
Made in Germany
Smart Home system
Form
Materiale
Batteridrevet
Saltvandsresistent
Antal lyspærer
Stilgruppe
Diameter (i cm)
Anvend
Længde (i cm)
Anvend
Dybde (i cm)
Anvend
Bredde (i cm)
Anvend
Wattværdi
Anvend
Vi kan ikke finde nogen produkter, der matcher de valgte filtre.
Kugle vejlampe Vedran med bevægelsessensor

Opmærksomme lyskilder: Gadebelysning med bevægelsessensor

Du går ud i haven - lyset tændes. Du kører ind ad indkørslen - lyset tændes. Du skal ganske enkelt bare vælge en model med bevægelsessensor. Så er du ikke bare immun over for snublefælder, du undgår også lettere indbrudstyve, der lister rundt i ly af mørket. Bortset fra det får du simpelthen bare mere komfort i hverdagen med en bevægelsessensor. Samtidig skåner du også din pengepung og miljøet, da lyset ikke er tændt hele tiden.

Hvad skal man være opmærksom på ved monteringen?

Det er helt op til dig, om du vil installere dine gadelamper, eller vejlamper om man vil, fast eller fleksibelt. Frostsikre fundamenter eller lignende fast undergrund egner sig til en fast montering. Vil du hellere have en fleksibel løsning? Så skal du vælge en model med jordspyd, som kan sættes i jorden og flyttes rundt, som du har lyst. Hvis lampen skal have strøm, bestemmer kablet rækkevidden. Du er helt uafhængig med solceller.

Tip: Har du besluttet dig for en fastmonteret lampe med strøm fra elnettet? Så skal du bruge en fagmand til installationen. Du kan sagtens selv hjælpe til, når jordkablerne skal graves ned, men tilslutningerne skal du overlade til elektrikeren.

Hvilken højde skal vejlamper med bevægelsessensor have?

Som regel er vejlamper mellem 60 og 150 cm høje. Det er helt uafhængigt af, om de har en bevægelsessensor eller ej.

Tip: Jo højere lyspunkterne er placeret - altså dér, hvor lyskilderne sidder - jo større er det område, der bliver oplyst. Deraf kan man omvendt også slutte: Jo højere lamperne er, desto færre lamper har man samlet set brug for til at oplyse havegangen godt. De kan så placeres med større afstand.

Giver det mening at have en skumringssensor?

Den sørger for, at lyset kun tændes, hvis det er skumringstid, eller når mørket er faldet på. For ingen har brug for en vejlampe, der lyser om kap med solen. Det er ikke kun unødvendigt, men simpelthen bare energispild. En skumringssensor registrerer, hvor lyst det er. Hvis lysintensiteten når under et vist niveau, tillader den, at bevægelsessensoren reagerer, så vejlampen tænder. Det giver altså i høj grad mening.

Tip: Også selv om din gadelampe ikke har nogen bevægelsessensor, er en skumringssensor en god idé. Takket være den behøver du ikke manuelt tænde havebelysningen om aftenen. Det er et stort plus, når det gælder komfort.

Kobberfarvet solcelle vejlampe Juno med LED'er
Solcelle vejlampen Valerian med sensor og lysstærke LED´er

Kan man også indstille konstant lys, hvis der er behov for det?

Der findes praktisk nok også gadelampe, der kan skifte mellem bevægelsessensor-tilstand og konstant drift. For man kan forestille sig alle mulige situationer, hvor du til en afveksling gerne vil have lys i haven hele tiden. For eksempel til en grillfest - så tager du i mod dine gæster med stil.

Findes der vejlamper med bevægelsessensor med batteri?

Hvis det drejer sig om en solcelledreven vejlampe, har den også et batteri. Energien fra solen skal jo oplagres et sted, indtil den skal bruges om natten.

Tip: Solcelledrevne lamper bør altid placeres, så de kan optanke sol nok. Kun sådan kan du regne med tilstrækkelig lysstyrke om natten.

LED-pærer eller bevægelsessensorer: Hvilke lyskilder er bedst egnet?

Begge sparer strøm. De skåner også begge miljøet. Derfor passer de også så godt sammen. Du bør derfor uden tvivl altid anvende LED-pærer til vejlamper med bevægelsessensor, hvis du har muligheden. Da der også findes vejlamper med fast indbygget LED-teknik, behøver du i dette tilfælde ikke selv træffe den beslutning.

Yderligere fordele ved LED-pærer: 

  • Deres levetid er op til 50 gange længere end ved traditionelle glødepærer.

  • De forbruger op til 90 procent mindre energi.

  • De er kviksølvfri.

Det skal du vide: Hvis du leger med ideen om at anskaffe sparepærer, siger vi: Gør det ikke. For de skal bruge en vis tid, før de når deres fulde lysstyrke, mens du har brug for fuld lysstyrke fra din vejlampe, så snart bevægelsessensoren ”slår alarm”. For her drejer det sig jo om sikkert oplyste stier og gange.

gadelampe bevaegelsessensor

Hvilken registreringsvinkel skal en bevægelsessensor have?

Til en gang eller sti er en registreringsvinkel på 120 grader nok. Der findes dog også modeller, der dækker mere end det. Med en blænde kan du downgrade fra 360 grader, som du vil.

Tip: Hvis registreringsvinklen er for stor, kan det hænde, at din bevægelsessensor bliver aktiveret fra nabogrunden. Det er der selvfølgelig ingen, der vil have. Den må dog heller ikke være for lille - hvis man for eksempel tænker på indbrudstyve. Her er det jo meningen, at de skal afskrækkes med en ordentlig gang lys tids nok.

Hvilken IP-kapslingsklasse er egnet til mine vejlamper?

Vand og elektricitet dur ikke sammen. Derfor bør du ikke lade dine vejlamper stå ubeskyttet ude i vind og vejr. Udendørs lamper er almindeligvis udstyret med en såkaldt IP-kapslingsklasse til beskyttelse mod fugt og fremmedlegemer. Det første tal fortæller om beskyttelse mod snavs, det andet om fugtighed. Vi anbefaler mindst kapslingsklasse IP44 til vejlamper. Så er de immune over for fremmedlegemer større end en millimeter og vandsprøjt.

Findes der gadelamper med bevægelsessensor med stikkontakt?

Er en lampe, der giver lys, ikke nok til dig? Elsker du ekstraudstyr? Så vil du nok godt kunne lide vejlamper med ekstra stikkontakter. Lamperne bliver fastmonteret og tilsluttet til elnettet. På denne måde kan du tappe al den strøm, du har lyst til, fra dine stikkontakter. Oplade mobilen, tilslutte plæneklipperen, sætte lyskæden til - ikke noget problem.

Er vejlamper i rustfrit stål særligt robuste?

Det kan man godt sige. Materialet overbeviser ikke kun, fordi det er så robust. Det ser også godt ud og er særdeles let at gøre rent. Rustfrit stål tager heller ikke i mod korrosionsdannelse. For slet ikke at nævne, at det også er yderst stabilt og temperaturbestandigt. Det overbeviser altså på alle punkter.

Aluminium er dog også vejrbestandigt, og det bruges ofte i pullertlamper. Der anvendes også ofte materialer som kobber, messing og sten til stellet. Lampeskærmen er for det meste af glas eller plast.

Har du brug for rådgivning til, hvilken lampe, der passer bedst til din have? Så henvend dig til vores tekniske kundeservice for at få yderligere oplysninger. Du kan kontakte dem telefonisk på eller ganske enkelt via kontaktformularen.

Er vejlamper i rustfrit stål særligt robuste?
Vis mere Vis mindre

De overstregede priser svarer til producentens vejledende udsalgspris.
Alle priser er inklusiv 25 % moms, men eksklusiv fragtomkostninger.
Lampenwelt GmbH VAT-No.: DE815559897

© 2024 Lampenwelt GmbH