10 tips til udendørsbelysning

 

udebelysning med solcellelamper utendørs1. Terrassen som din anden stue

Fra når første varmesolstråle rammer dig til de sidste varme dage i august eller september, ønsker mange at tilbringe så meget tid udendørs som muligt. En varm sommerdag i slutningen af juni er perfekt til dette, da man næsten ikke har behov for andet end nogle stearinlys, gode venner og god mad, og så er sommeraftenen perfekt. Men vi har mange andre aftner, hvor vi også gerne vil være ude. Mange glemmer, at udendørsbelysning er mere end blot nogle væglamper. Hvad med at indrette terrassen som om den var din anden stue? Her bliver belysningen essentiel. Vi har et stort udvalg af både gulvlamper, pendellamper og bordlamper til udeområdet. Vær klar til de gode dage og find frem til den rigtige belysning af din anden nu!

Indret nu

tips til udebelysning
3. Belysning af din have – hvad må du tænke på?

Perfekt belysning af din have afhænger af mange forskellige faktorer. En af de vigtigste faktorer er, hvilken slags havetype du har. Hvis haven primært bruges af børn til leg, behøves der en helt anden belysning, end hvis haven er stedet til afslaping samt at læse en god bog. Uanset hvilken slags have du har, er tiden for kedelig belysning i hvert fald forbi.

Til unik havebelysning

2. Solcellelamper til fleksibel udebelysning

Solcellelamper for stemningsfull udebelysning
Solcellelamper sørger for en flot dekoration i haven, terrassen eller på balkonen, og giver samtidig en god atmosfære. Solcellelampene har også en fordel inden for sikkerhed, og du får ikke ekstra strømudgifter. Det er heller ingen komplicerede kabler, og du behøver derfor ingen tekniske kundskaber for at montere disse. I forbindelse med solcellelamper er der ofte mange spørsmål. Særligt for os, som bor nordpå. Hvilke konkrete fordele har solcellelamper? Hvordan fungerer de? Og hvad er hensigten med at vælge disse fremfor almindelige lamper?

Lær mere om dette

udebelysning fra Lampegiganten

4. Oplysning af stier og veje

Mange tænker, at væglamper på husfacaden er tilstrækkelig belysning af udeområdet. Vi i Lampegiganten tør påstå, at dette ikke passer. Selvom man er mest ude i sommertiden, hvor der alligevel ikke er så mørkt, så er det fint at have muligheden til at bevæge sig uden for huset og uden at famle sig frem i mørket. Ved at oplyse små gangveje eller stier i forbindelse med huset vil man få en hyggelig atmosfære, samtidig øges fremkommeligheden betragteligt. Hvis du derudover vælger belysning med bevægelsessensor, har du lys lige præcis når du har brug for det.

Få mere ud af udeområdet gennom belysning

5. Udendørs væglamper – velkommen hjem!

Vegglamper, en selvfølge til uteområdet , udebelysning
Udendørs væglamper bliver sjældent glemt ved indkøb af belysning, og det er ikke uden grund. Udendørs væglamper øger både sikkerheden rundt huset, og ønsker dig og dine gæster velkommen. Men, hvad man let kan glemme, er, at der findes utallige stile af væglampene. Du kan altså både indrette de ydre vægge på en personlig måde, så vel som du gør indendørs. En anden vigtig faktor ved valg af væglamper til udeområdet er, hvilke lyskilder du ønsker at benytte. Hvis du vælger LED-pærer vil du slippe at skifte lyspærer hver anden måned, samtidig med at pærerne kan spare optil 90 % af strømomkostningerne.

Find din perfekte væglampe

6. Fascinerende: Lys & vand

Opplys dam eller fontenen | udebelysning

Er du så heldig, at du har en lille dam i din have? Eller drømmer du om en dam? At have rindende vand eller mulighed for at sætte sig i vandkanten i sin egen have, er en drøm for mange. Kombinationen af vand og lys gør denne drøm endnu mere magisk. I dag er det både muligt at oplyse et bassin eller en dam, og ikke nok med det – mulighederne er mange! Man kan både vælge undervands- og overvandsbelysning. Også sikkerhedsaspektet er vigtig at tage hensyn til. For det første er lys rundt vandet en vigtig faktor for natteravnene. Det andet sikkerhedsaspekt går på at vælge den rigtige kapslingsgrad på belysningen. En kapslingsgrad på IP 44 er minimumkravet for lamper, som står rundt og i nærheden af vand. Belysning, som er pladseret direkte i vandet må have en kapslingsgrad på over IP 55. Spots, som er pladsert umiddelbart i nærheden af vandet, må ligesom undervandsbelysning have en kapslingsgrad på IP 68.

Skab magi ved vandet

7. Sjov stemning udendørs – med lysende møbler

Flydende overgange mellem forskellige rum er for længest blevet et hit i flere hjem. Køkken og stue har en flydende overgang, og det samme har bade- og soveværelset. En flydende overgang mellem inde og ude kan man få med glas-terrassedører med indbydende lamper på terrassen. Man kan også gå et skridt videre – hvad med lysende udendørsmøbler? Som kan pladseres ude og inde? I event-verdenen har man længe brugt lysende udendørsmøbler, nu er tiden kommet til at imponere med dette til private havefester.

Leg med lys

Lysende møbler utendørs | udebelysning

8. Bevægelsessensor

Lamper med bevægelsesensor tjener ikke kun det formål at lave energiomkostninger og komfortable automatiseringer af belysningen i huset, men de er også en god udvidelse af indbrudsbeskyttelsen til dit hus. Mange steder i huset ønsker man ikke at have konstant lys, men det er meget praktisk med lamper, som kun giver dig lys, når du har brug for det.

Smart udebelysning med sensor

Lamper med bevegelsessensor | udebelysning

Vedlikehold er viktig, inne som ute | udebelysning9. Vedligeholdelse af udendørslamper

Lamper, som står ude i vejr og vind skal kunne tåle meget. For at have så lang holdbarhed som mulig er det vigtigt med den rette vedligeholdelse og rengøring. Hvert forår er det klogt at tage et lampecheck. Tag et kig på lamperne og se for det første om pladsen, hvor lampen er pladseret, egner sig. Mørke, fugtige pladser, hvor både mose og alger trives godt, er ofte en udfordrende plads for lampen. Se ovenpå lampen om der er dannet sprækker, eller om lampen har fået andre skader. Det sidste og mest effektive tip er: rengøring. Hvis udelamperne bliver rengjort regelmæssigt, vil det øge holdbarheden betragteligt, og et stort plus er selvfølgelig, at de bliver flottere at se på. I forhld til rengøringsmidler er det vigtig at vælge det rigtige, som ikke gør skade på materialet. Vores bedste tip er at rengøre lamperne med rent, klart vand. Hvis det er nødvendigt, kan man også bruge glasrens til glasset.

Unik udebelysning10. Inspireret til at lære mere?

Blev du inspireret til at udforske endnu mere af denne store verden af udebelysning? Vi i Lampegiganten elsker belysning, og er særlig optagede af udebelysning. Tænk, at der findes en hel verden af spændende belysningsmuligheder, langt mere end de obligatoriske væglamper. På vores blog er vi optagede af at vise, hvad belysning kan gøre, og i dette blogindlæg har vi fokus på forskellig belysning af udeområdet.

Lær mere om udebelysning

Merken

Merken

About The Author

Related Posts

2 Responses

 1. Kristian L. Madsen

  Nu er det godt nok en lidt gammel artikel, men jeg blev fanget af emnet. Vi købte hus i 2017, og har siden da arbejdet på at få sat det i stand indvendigt – nu skal vi dog have gjort noget ved udendørsarealet.

  Et af mine store ønsker, er at få udendørs sensor lamper, da jeg simpelthen synes, at de er så smarte – men er der nogle “down-sides”, som vi ikke tænker over? Er sensor lys for “følsomme”, og vil fx en fugl kunne tænde den? “indgangen” til hjemmet ligger ved siden af vores soveværelse, hvor vinduet vender ud mod det udendørs areal, der fungerer som “vejen” til indgangen. Det ville jo være relativt irriterende at skulle stå op kl 3 om natten, fordi et dyr lige hurtigt er fløjet/gået forbi.

  Jeg har kigget lidt efter nogle sensor lamper, og jeg ved ikke, om de kan indstilles med en timer?
  Faldt over nogle som disse: https://manillo.dk/udendors-sensor-lamper.html samt også nogle fra BAUHAUS og SILVAN – men har I monstro nogle, der er kanon gode? Har handlet hos jer før, og synes simpelthen servicen var i top!

  Håber at høre fra jer, selvom det er en gammel artikel.

  Svar
  • Lise

   Hej Kristian

   Vi har svaret på din mail i slutningen af juli. Hvis du har yderligere spørgsmål, så sig endelig til.

   Mvh. Lampegiganten.dk

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.