Hvordan kan bevægelsessensorer være en god indbrudsbeskyttelse?

Bevægelsessensor-Featured_678x396pxLamper med bevægelsessensor tjener ikke kun til lave energiomkostninger og komfortabel automatisering af belysningen omkring i huset, men de er også en god udvidelse af indbrudsbeskyttelsen til dit hus. Lamper med sensor benytter sig af psykologien som eksperterne inden for kriminalitetsbekæmpelse og bekæmpelse af indbrud bruger: Undgåelsen af konfrontation. Her får du hjælp, tips og tricks, til hvordan du kan forebygge indbrud i dit hjem. 

68125

Lyset tænder så du ser trappetrinnet i tide og undgår at snuble – eller din nabo opdager at nogen forsøger at komme ind gennem din hoveddør, mens du er på ferie.

Læser du nogen gange i avisen om et indbrud og tænker: „Det sker aldrig hos mig“? Desværre har de, som har oplevet et indbrud, nok også tænkt samme tanke som dig. Man mener at „indbrud forekommer så sjældent“. Det er desværre ikke sandt.

Ifølge en statistik fra Statistikbanken* blev der anmeldt 33.000  tilfælde af tyverier fra bolig og fritidsbolig i 2015.

Med kendskab til disse tal bør man ikke stå hjælpeløs over for sandsynligheden for, at man kan opleve et indbrud. Det er vigtigt med en god indbrudsbeskyttelse mod fremmede med onde hensigter, så både hus og ejendom er beskyttet.

Generelt det at have god indbrudsbeskyttelse, kan være nok til at afskrække en indbrudstyv. Har man ikke nogen indbrudsbeskyttelse, kan man sammenlignes med et dyr som halter, og derfor skilles fra sin flok: et let offer.

Indbrudsbeskyttelse består altid af flere tiltag og af disse er en ting specielt vigtig: Lys. Da har du ikke kun brug for lyskilde, men også noget som kan fange indbrudstyven på fersk gerning: lyset, som tænder på ved hjælp af en bevægelsessensor.

 

400000_ bevægelsessensor

Placér en udevæglampe ved hovedindgangen eller ved en gennemgang. Da bliver hver bevægelse registreret – også dine egne. Det kan være meget nyttigt, når du for eksempel kommer hjem med fulde handleposer sent om aftenen.

En indbrudstyvs psykologi og hvordan du kan beskytte dig

En typisk indbrudstyv leder efter en mulighed til så enkelt som mulig at få stjålet så meget som muligt.

Ifølge et udsagn fra Statistikbanken** opsøger indbrudstyve steder hvor der ikke er folk. De ønsker med andre ord sjældent en konfrontation.

Slår man dette sammen, kommer man frem til følgende konklusion: foretrukne ofre er som regel let tilgængelige bygninger, hvor det ligner, at der ikke er nogen hjemme, og som man kan nærme sig enkelt uden at blive set. Hvis disse forudsætninger ikke er der, vælger indbrudstyven et enklere mål.

Hvis du ikke har lyst til at høre til gruppen „let bytte“, må du sørge for at en indbrudstyv vil få det svært ved dit hus. Sørg for at ingen kan komme sig uset nær dit hus – ved hjælp af lamper med bevægelsessensor – og at ingen sikkert ved, om du virkelig er på ferie, eller om du er hjemme. Det kan du sørge for ved hjælp af naboen – eller ved intelligent lysstyring.

Er du usikker på hvad intelligent belysning er? Se gerne på vores udvalg af intelligent belysning: https://www.lampegiganten.dk/smart-belysning/

 

Sikkerhed i haven og ved indkørslen takket være bevægelsessensorer

370965_bevægelsessensor

Lamperne fra mærkeproducenten STEINEL har fået flere priser for den egenudviklede sensorteknik, med sin høje kvalitet.

Lamper med bevægelsessensor sørger for at lyset tænder sig automatisk, når en person nærmer sig området, hvor lampen er placeret. De forskellige bevægelsessensorer har forskellige rækkevidder for at registrere bevægende varmeelementer.

Disse kan registrere både mennesker og biler, så man også kan benytte lamper med bevægelsessensor til en sikker parkering af bilen i garagen, uanset om du kommer hjem om dagen eller aftenen.

Når lyset tændes, er det ikke bare nyttigt for dig selv at kunne opdage at nogen nærmer sig dit hus, for eksempel når du sidder i stuen om aftenen, men din nabo kan også blive opmærksom på et lys, som pludselig tænder af sig selv. Et blik ud af vinduet er nok for at naboen kan se om der er en indbrudstyv på færde eller om det bare er husejeren, som er på vej ind af døren.

Ved brug af lamper med bevægelsessensor er det vigtigt, at man ikke bare oplyser hovedindgangen.

Ud over hovedindgangen er det også vigtigt at sikre side- og bagdøre samt smalle stier, som fører til huset. Disse stier kan være attraktive veje for en indbrudstyv, da de ofte ligger lidt gemt eller er svære at se fra gaden.

Tips til rigtig placering ag bevægelsessensorer

71629_bevægelsessensor

Flombelysning kan oplyse hele indkørslen til garagen – det kan virke afskrækkende, men er naturligvis også en hjælp til en sikker indkøring i garagen.

Før man tager hul på den nye lampe med bevægelsessensor, er det vigtigt at man udfører en udførlig test. Optimalt gøres dette af to personer: En person placerer lampen med bevægelsessensoren så højt som muligt, så en indbrudstyv ikke har muligheden til at nå den. Den anden person kontrollerer, om lampen fungerer som den skal i den højden. Man må sørge for at området, man ønsker at belyse, er inden for bevægelsessensorens rækkevidde. Er det ikke tilfældet, må man ændre placeringen med det samme og ikke vente til en anden dag.

Den perfekte placering er alfa og omega for bevægelsessensorer, ellers svigter den i sin tjeneste, ved at en mulig indbrudstyv kan bevæge sig i dødsvinklerne eller holde sig helt uden for området, som sensoren registrerer bevægelse i.

Principielt bør man huske på, at det er enklere for bevægelsessensoren at opdage tilnærmelser, hvis de nærmer sig på skrå, end hvis tilnærmelserne kommer frontalt.  Forklaringen på dette ligger i, at en tilnærmelse fra siden vil blive registreret af de forskellige side- og underliggende målefelter. Ved en frontal bevægelse er den mest mærkbare ændring for bevægelsessensoren kun omfanget af varmekilden, som vokser langsomt ved tilnærmelsen og de tilstødende målefelter bliver kun langsomt opmærksom på bevægelse.

 

De rigtige lyspærer til bevægelsessensorer

404465_bevægelsessensor

En lyspære som giver 100 % lys med det samme, når den tænder, er essentielt for en bevægelsessensor. De mest energieffektive, med lang levetid og stabil ydelse får du ved brug af LED-pærer.

Sparepærer er ofte populære lyspærer til brug i hjemmet. De egner sig godt til indendørs brug, men udendørs bør man undgå at bruge dem. Det er sjældent, at sparepærer er det bedste alternativ udendørs enten i hagen eller ved indkørslen på grund af, at pærerne altid har brug for lidt tid før der opnås maksimal lysstyrke.

For at en lampe med bevægelsessensor skal have en afskrækkende effekt må lampen have maksimal lysstyrke med det samme, så at enten husejeren eller naboerne kan blive opmærksomme på bevægelser.

Derfor bør man benytte sig av LED-lamper eller LED-pærer af højeste kvalitet til udeområdet. Med disse opnår man fuld lysstrøm, de er energieffektive og har stabil ydelse, noget som er meget gunstigt i og med, at lyspærerne ofte tændes og slukket for. Dette vil have en lille påvirkning på LED-lamper og -pærer.

Har du allerede udelamper med sparepærer eller almindelige glødepærer? Hvis disse har E27, E14, GU10 eller G9 fatning vil det være enkelt at bytte dem med en passende LED-pære.

Den som står foran valget, om man skal investere i nye lamper for at sørge for en ekstra sikker ejendom bør tage op til vurdering, om man skal købe lamper med indbyggede LED-dioder. Køb af lamper med indbyggede LED-dioder vil være et langsigtet køb, da man får indbrudsbeskyttelse af udeområdet med moderne udelamper i lang tid fremover.

Et enkelt trick for at skjule, at du ikke er hjemme

1057073_bevægelsessensor

En tømt postkasse når du er på ferie vil få fremmede til at tro, at du har vært hjemme – derudover er posten i sikker opbevaring hos din nabo.

Sikringen af egen ejendom mod indbrud er et område, hvor man kan gøre en del af arbejdet på forhånd. Dette gælder for eksempel dørene, vinduerne og låsene samt tekniske installationer som automatiserede persienner.

Fremfor alt ønsker vi at give dig et tip, som mange alt for ofte glemmer: Bed naboen om at tømme din postkassen hver dag!

Ingen ting røber dig så let, som en postkasse hvor det hober sig op med dagsaviser, reklamer, værdikuponer og små pakker, så postkassen næsten revner. Er postkassen derimod på tom hver eneste dag siger det dette: husejeren er hjemme og kan komme tilbage hvert øjeblik. Da dette er noget enhver indbrudstyv helst ikke vil tage med på købet, kan et så enkelt tiltag, som det at naboen tømmer din postkasse holde uvedkommende borte fra dine værdigenstande.

Temaet indbrudsbeskyttelse er højaktuelt. En 100 procent beskyttelse findes der naturligvis ikke, men alligevel kan et godt oplyst udeområde være en høj indbrudsbeskyttelse. Indbrudstyve kan ganske enkelt blive skræmt og blive gjort opmærksom på, at her er det på ingen måde enkelt at få fat i noget.

Vi ønsker dig et sikkert hjem

Dit team fra Lampegiganten

 

*Kilde: Statisikbanken(URL: http://www.statistikbanken.dk/STRAF11)

**Kilde: Statisikbanken (URL: http://www.statistikbanken.dk/STRAF11)

Merken

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.