Belysningstips til enhver havetype

Belysningstips til enhver havetype  | Bloggen til Lampegiganten.dkHar du nogensinde tænkt over, hvad slags havetype din have er? Er det her dine børn oplever de største øjeblikke i fodboldspil sammen med sine venner? Eller leger af hjertes lyst og springer direkte i et forfriskende svømmebassin? Eller har du en have, som egentlig er din egen lille jordbrugsflække? Hvor du er selvforsynende med gulrødder, jordbær, rips? Eller lever du dig ind i drømme om fjerne lande i din have? Så alle, som kommer på besøg i din have, føler sig som i det fjerne Østen eller ved Middelhavet? Eller, er din have enkel og fin. En afslapings-, spille- og arbeidsplads for hele familien?

Enhver have er forskellig den anden – og fordi gøremålene i haven kan være så forskellige, kan enhver have også have sit eget belysningskoncept. Vi kommmer med mange tips til, hvordan de forskellige havetyper kan belyses på sin individuelle måde. Hvilke havetype har du?


 

Nyde jordbær fra egen have

I brukshagen - belysningstips for enhver hagetype | Bloggen til Lampegiganten.noSå gode som jordbærerne fra egen have er – findes ingen andre steder. Det kan både bestemor og barnebørn blive enige om. Man har også lov til at smage på nogle af bærene, men ikke for mange! Resten af bærene skal jo være til hjemmelavet syltetøj.

I haven eller den spiselige have, som mange kalder den, hvor man har både forskellige frugttræer, bærbuske og gerne en grønsagshave, kommer god belysning til sin ret. Havearbejde kan være både godt for krop og sjæl – og ofte vil man gerne tilbringe lidt tid i haven efter en anstrengende dag på arbejdet. Frem til de lange lyse dage – og efter – er det godt med praktisk udebelysning, hvor man skal arbejde lidt. LED-lamper med bevægelsessensor sørger for at lyset tænder, lige når man har brug for det. Ønsker man hellere solcellelamper, vil det perfekte lys til havearbeidet ikke engang føre til yderligere omkostninger pga. strøm.

Belysningstips for haven

Solcellelamper til hagearbeidet - belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dk

Fasadebelysning - belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dk

Sokkellamper - belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dk


 

Hagen til lek, oppdagelse og rase fra seg

Leke i hagen - belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dkNår børnene leger i haven, giver den indtryk af at være meget levende. En ideel have for børn har meget plads, helst en stor plæne, som de kan lege på. Der skal helst også være en sandkasseog selvfølgelig et gyngestativ som supplerer til den perfekte familiehave. Haven bliver næsten som en eventyrlig legeplads.

I tillæg til leg og sjov står sikkerhed i fokus med tanke på en have for børn. Når man tænker på belysning, betyder det, at pladser, hvor det er let at snuble eller falde og slå sig, er godt oplyst, også i de sene timer. En oplyst damer også smart at have, så både voksne og børn slipper for at mærke på vandet ved et uheld.

Belysningstips for legehaven

Stibelysning - belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dk

gadebelysning - belysningstips til enhver hagvtype | bloggen til Lampegiganten.dk

gadebelysning - belysningstips til enhver have | Bloggen til Lampegiganten.dk


 

Den eksotiske have for mennesker med rejselyst

I den eksotiske hagen - belysningstips for enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dkTrives du godt i din have, men drømmer samtidig om andre lande? Måske ser du altid en udfordring i at få eksotiske planter til at trives i din have. Her kræver det specielt grønne fingre. Specielt dette, fordi mange af de eksotiske planter må man pleje og pladsere i lignende omgivelser som oprindelsesstedet. Alt efter hvilke land planten oprindeligt kommer fra, spiller der også andre elementer ind: Natursten, ler, keramik, marmor og ornamenter fra den middelhavshave til. Eller hvad med et lille vandfald, eller Buddha-statuer og måske en fiskedam inspireret af havene i det fjerne Østen. Specielt i denne havestil passer udtryk: Kun fantasien sætter grænser.

Hvad med belysningen her, spørger du måske dig selv? Belysning som dekorationselementer giver et anderledes udtryk, men dersom haven allerede har mange forskellige elementer, kan man tænke at det bliver for meget med belysning. Men, hvis man belyser på den rigtige måde, vil lyset være et kærkomment supplement. Alle de flotte elementer i haven er flotte at se på i løbet af dagen, men så kommer skumringen og mørket, og man ser kun lidt af, hvad der skjuler sig i mørket. Her kommer lyset ind: fokusbelysning som fremhæver, det du ønsker at fremhæve. Spots,som sætter Buddha-statuen i fokus eller forskjellige innbyggede lamper som giver blomsterbedet den rigtige Zen-stilmæssig belysning er nogen eksempler på vellykket belysning. Nu kan du også nyde din omhyggelige anlagte have i mørket, og enkelt og fint have en have, du er stolt af, og har lyst til å vise frem.

Belysningstips for den eksotiske have

Sett plantene i fokus - belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dk

Sokkellamper - elysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dk

Dambelysning - belysningstips til enhver havetype| Bloggen til Lampegiganten.dk


 

At tilbringe en hel dag i haven – Rekreation for både ung og gammel

Med familien i hagen - belysningstips for enhver hagetype | Bloggen til Lampegiganten.noFamiliehaven er haven for hele familien – for alle generationer. Børn leger på græsset eller hjælper bedstemor med at plante nogle flotte planter. Mor nyder vandspillet i havedammen,før hun lægger sig ned på havestolen, og sluger en ny og spændende roman. Og far soler sig, før han klargør sæder af stole, bænke og bord til grilaftnen, som er næste post på en afslappende dag.

Jo mere varieret aktiviteterne i haven er – noget som absolut er i en familiehave – desto mere varieret må også belysningen være. Her behøves både praktisk belysning til havearbejdet samt fokusbelysning på de mange prydplanter og ikke mindst oplyste stier og kanter, så børnene kan føle sig trygge. Til sidst er haven og verandaen næsten som en 2. stue i sommertiden. Da er det smart med en gulvlampe, som gør, at sommeraftnerne bliver endnu længere, og grillaftenene med samfund rundt om bordet bliver komplet med hyggeligt lys.

Tillægstips:Ønsker du at høre på musik ude, lade telefonen op i nærheden af der, hvor du soler dig, eller skal i se på en film udendørs? Da er det smart at have en strømstasion eller en lampe med stikkontakt.

Belysningstips for familiehaven

Væglamper - Belysningstips til enhver havetype  | Bloggen til Lampegiganten.dk

Gulvlamper ude - Belysningstips til enhver havetype  | Bloggen til Lampegiganten.dk

Dekorasjonslamper - Belysningstips til enhver havetype  | Bloggen til Lampegiganten.dk

 

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.