Belysningstips til enhver havetype

Belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dkHar du nogensinde tænkt over, hvilken havetype du har? Er det her dine børn oplever de største øjeblikke i fodboldspil sammen med deres venner? Eller leger de af hjertes lyst og springer direkte i et forfriskende svømmebassin? Eller har du en have, som er din egen lille jordbrugsflække? Hvor du er selvforsynende med gulrødder, jordbær med mere? Eller drømmer du om fjerne lande i din have? Så alle, der kommer på besøg, føler sig som i det fjerne Østen eller ved Middelhavet? Eller, er din have enkel og fin – en afslapings-, spille- og arbejdsplads for hele familien?

Alle haver er forskellige – og da anvendelsen af haven kan være så forskellig, kan enhver have også have sit eget belysningsbehov. Vi kommmer med mange tips til, hvordan de forskellige havetyper kan belyses på sin individuelle måde. Hvilke havetype har du?


 

Nyd jordbær fra egen have

I brukshagen - belysningstips for enhver hagetype | Bloggen til Lampegiganten.noSå gode som jordbærerne fra egen have er – findes ingen andre steder. Det kan både bestemor og barnebørn blive enige om. Man har også lov til at smage på nogle af bærrene, men ikke for mange! Resten af bærene skal jo være til hjemmelavet syltetøj.

I haven, eller den spiselige have, som mange kalder den, hvor man både har forskellige frugttræer, bærbuske og en grønsagshave, kommer god belysning til sin ret. Havearbejde kan være både godt for krop og sjæl – og ofte vil man gerne tilbringe lidt tid i haven efter en anstrengende dag på arbejdet. Frem til de lange lyse dage – og efter – er det godt med praktisk udebelysning, så man kan arbejde lidt. LED-lamper med bevægelsessensor sørger for at lyset tænder, lige når man har brug for det. Ønsker man hellere solcellelamper, vil det perfekte lys til havearbejdet ikke engang føre til yderligere omkostninger pga. strøm.

Belysningstips til haven

Solcellelamper til hagearbeidet - belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dk

Fasadebelysning - belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dk

Sokkellamper - belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dk


 

Haven til leg og opdagelse

Leke i hagen - belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dkNår børnene leger i haven, giver den indtryk af at være meget levende. En ideel have for børn har meget plads, helst en stor plæne, som de kan lege på. Der skal også gerne være en sandkasseog selvfølgelig et gyngestativ som supplerer den perfekte familiehave. Haven bliver næsten som en eventyrlig legeplads.

Udover leg og sjov står sikkerhed i fokus i forhold til en have for børn. Når man tænker på belysning betyder det, at områder, hvor det er let at snuble eller falde og slå sig, er godt oplyst, også i de sene timer. En oplyst damer også smart at have, så både voksne og børn slipper for at falde i vandet.

Belysningstips til legehaven

Stibelysning - belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dk

gadebelysning - belysningstips til enhver hagvtype | bloggen til Lampegiganten.dk

gadebelysning - belysningstips til enhver have | Bloggen til Lampegiganten.dk


 

Den eksotiske have for mennesker med rejselyst

I den eksotiske hagen - belysningstips for enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dkTrives du godt i din have, men drømmer samtidig om andre lande? Måske ser du altid en udfordring i at få eksotiske planter til at trives i din have. Her kræver det specielt grønne fingre. Specielt dette, fordi at man skal pleje mange af de eksotiske planter og pladsere dem i lignende omgivelser som oprindelsesstedet. Alt efter, hvilket land planten oprindeligt kommer fra, spiller der også andre elementer ind: Natursten, ler, keramik, marmor og ornamenter fra middelhavshaven. Eller hvad med et lille vandfald, eller Buddha-statuer og måske en fiskedam inspireret af havene i det fjerne Østen. Specielt i denne havestil passer udtrykket: Kun fantasien sætter grænser.

Hvad med belysningen her, spørger du måske dig selv? Belysning som dekorationselementer giver et anderledes udtryk, men dersom haven allerede har mange forskellige elementer, kan man tænke at det bliver for meget med belysning. Men, hvis man belyser på den rigtige måde, vil lyset være et kærkomment supplement. Alle de flotte elementer i haven er flotte at se på i løbet af dagen, men så kommer skumringen og mørket, og man ser kun lidt af, hvad der skjuler sig i mørket. Her kommer lyset ind: fokusbelysning som fremhæver netop det, du ønsker at fremhæve. Spots, som sætter Buddha-statuen i fokus eller forskellige indbyggede lamper, som giver blomsterbedet den rigtige zen-stilmæssige belysning er eksempler på vellykket belysning. Nu kan du også nyde din omhyggeligt anlagte have i mørket, og enkelt og fint have en have, du er stolt af, og har lyst til at vise frem.

Belysningstips til den eksotiske have

Sæt plantene i fokus - belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dk

Sokkellamper - elbelysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dk

Dambelysning - belysningstips til enhver havetype| Bloggen til Lampegiganten.dk


 

At tilbringe en hel dag i haven – Rekreation for både ung og gammel

Med familien i hagen - belysningstips for enhver hagetype | Bloggen til Lampegiganten.noFamiliehaven er for for hele familien – for alle generationer. Børn leger på græsset eller hjælper måske bedstemor med at plante nogle flotte planter. Mor nyder vandet i dammenfør hun lægger sig ned på havestolen, og sluger en ny og spændende roman. Og far soler sig, før han klargører sæder på stole, bænke og bord til grilaftenen, som er næste opgave på en afslappende dag.

Jo mere varierede aktiviteterne i haven er – noget som absolut forekommer i en familiehave – desto mere varieret skal belysningen være. Her behøves både praktisk belysning til havearbejdet samt fokusbelysning på de mange prydplanter og ikke mindst oplyste stier og kanter, så børnene kan føle sig trygge. Til sidst er haven og verandaen næsten som en 2. stue i sommertiden. Derfor er det smart med en gulvlampe, som gør, at sommeraftnerne bliver endnu længere, og grillaftnerne med samling rundt om bordet bliver komplet med hyggeligt lys.

Ekstratips:Ønsker du at høre musik udendørs, lade telefonen op i nærheden af der, hvor du soler dig, eller skal I se en film udendørs? Så er det smart at have en strømstation eller en lampe med stikkontakt.

Belysningstips til familiehaven

Væglamper - Belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dk

Gulvlamper ude - Belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dk

Dekorasjonslamper - Belysningstips til enhver havetype | Bloggen til Lampegiganten.dk

 

Merken

Merken

Merken

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.