Telttur – en naturoplevelse, en billig ferie og en god mulighed for familien til at opleve et lille eller stort eventyr. Men når stressen begynder, slutter eventuret og ferien er ødelagt. Man glemmer ofte, hvor mørk en nat virkelig kan være. For ikke at ende med at famle rundt i mørket, fare vild og ikke finde teltet igen eller miste noget og ikke finder det igen pga. mørket, behøver man lys. Men hvordan pakker man mobil belysning, der også ved vandreturer ikke vejer for meget, og som ikke lige pludselig går ud?

Telttur: fuldtidsferie, som er billig og komfortabel

En eller to dages telttur – længere går ikke? Forkert tanke! Ifølge en statistik planlægger halvdelen af alle campister 14 dage for campingturen. Når teltet slås op, føler man sig så som på et hotel? Det er derfor nødvendigt med en vis komfort, da kun få af de ca. mio. campister er ekstremcampister, der går rundt med deres tunge bagage og bestiger bjergtoppe og camper under ekstreme forhold. De fleste campister er børnefamilier og unge par, og så overlades alt ikke til tilfældighederne.

Så skønt kan det være at telte: Ferie som på et luksushotel

Skal man gå på kompromis med renhed, hygiejne og komfort? Sådan behøver det ikke være ved teltture. Når man har pakket det rigtige udstyr, kan en campingtur være ligeså afslappet som et besøg på et luksushotel – eller bedre. Børnefamilier værdsætter en god pris på det rigtige udstyr, når der skal camperes. Teltture kan være en naturoplevelse for sig selv, som du ikke finder på turistfyldte steder, og man kan opleve eventyr langt væk fra forsinkede busturer.

Camping – et udendørs eventyr uden tidspres

En lille følelse af eventyr hører helt sikkert til en campingtur. Campister er ofte mennesker, som udstråler venlighed og hjælpsomhed i stedet for utilfredshed og sure miner – noget man kan opleve, hvis man tager en gåtur gennem en campingplads. I stedet for at rette sig efter ure, retter man sig efter solen. Man oplever afslapning og nedbremsning helt uden tidspres – når man telter med den rigtige indstilling.

Hvad mange mennesker glemmer ved telttureCampinglamper_Lampegiganten_de_Camping_Laterne

Mobil belysning bliver dog noget undervurderet under andre nødvendigheder som medicin, en god sovepose og liggeunderlag. Camping uden lys er sort. Meget sort. Solen er gået ned, og du mangler stadig at børste dine tænder. Først må du finde din tandbørste i det mørke telt. Eller du er i skoven og skal finde tilbage til teltpladsen. Uden orientering med lys er skovbunden kulsort – og fuld af forhindringer. Hvis du omsider har fået lagt dig i teltet og skal til at sove, men må ud for at hente noget, er det næsten umuligt at finde lynlåsen uden lys. Eller om aftenen vil du læse et par sider i din spændende bog. Men det går ikke uden lys!

Vær ikke en af dem, der undervurderer risikoen!

Lys er ved teltturer helt nødvendigt, ikke bare pga. komfort men også for personlig sikkerhed. Men dem der bare tænker på at tage fyrfadslys med for en romantisk belysning, mens de sidder og hygger med en pakke kiks må blive advaret: åben ild, specielt stearinlys i teltet udgør en stor brandfare! Her er elektrisk lys absolut nødvendigt. Også i højsæsonen for camping: i det sene forår, om sommeren og tidlig efterår, med lange lyse aftener.

Kunstigt lys ved teltet – hvordan skal det gå?

Elektrisk lys? Altså slæbe en hel lampe med? Selvfølgelig ikke! Belysning til teltture må være mobil, nem at opbevare i rygsækken og uden overflødig vægt. Hvis man skal bruge strømtilkobling til lampen, er man håbløst tabt på mange campingture. Mobile lamper ser nok anderledes ud, men man er dog langt fra tabt og begrænset. Campinglamper kan se meget forskellige ud. Se bare her…

Den klassiske campinglampe: lommelygten

Den klassiske belysning til nattevandringer, campingture og endda til livredningssituationer under ekstremforhold er lommelygten. Den fås i utallige udførelser, så den kan opfylde alle forskellige krav. Det er vigtigt at finde en lommelygte i høj kvalitet, som er robust og har en lang levetid. For eksempel fra vores leverandør Maglite. Virkelig fremragende produceret, men også meget robuste lommelygter, som overlever et slag mod klipperne. Til camping skal det også være et let produkt, der uproblematisk kan opbevares i rygsækken eller fæstes i bæltet. Ulempen ved alle lommelygter er, at man må bruge den ene hånd til at holde lampen med. Det kan være svært, når man har brug for begge hænder til at fx lave mad eller til at komme ned af en stejl skråning. Også dertil har vi en komfortabel løsning.

 

Så har du begge hænder fri: pandelygten

 

Slå telt op i mørke. Vandringer, hvor man har brug for begge hænder, eller lys for at kunne tilberede sin midnatssnack. Det bliver ikke lettere end med den moderne klassiker af campinglamper: pandelygten. Enkelt fastgjort rundt om hovedet, selvfølgelig uden strømkabel og du har din belysning så mobil som overhovedet muligt. Campingeksperter går meget op i, hvor længe levetid batterierne i lygten har. Med LED er der et lille problem. Lad dig ikke irritere: når lyset ikke synes at ville lyse ordenligt i starten, skal blot vente lidt. Pupillerne sig nemlig i mørket, og der produceres mere Rhodopsin, som øger ens mørkesyn drastisk. Ligesom nattelys i et børneværelse eller orienteringslys i gangen i huset, er LED-pandelygter ikke en stærk lyskilde. Mange telte har i øverste del et net og dertil er vores tip at placere pandelygten i nettet, og så har du skaffet dig selv loftbelysning!

Når noget skal være romantisk: lanternen

For alle der vil undgå pande- og lommelygter og have en romantisk teltferie har vi også et tip parat: lanternen med LED og solceller. Ganske enkelt lades den op i løbet af dagen af sollyset, og når mørket falder på, kan i nyde lyset fra en ”nostalgisk petroleumslampe”. Et eksempel på en god LED-lanterne finder du her.

To teknologier for dobbelt så gode campinglamper

Solcelleteknologi og LED-lys er fantastiske teknologier for et fantastisk campingophold. Hvorfor det? LED’er er særdeles energieffektive, bruger lidt energi og giver optimal belysning. LED-lamper brænder ikke ud som glødepærer og har væsentlig længere levetid. Udstyret med solcelleteknologi bliver batterierne ladet godt op i dagtimerne for at kunne lyse op i de mørke timer. LED’er med solcelleteknologi betyder derfor: ingen batterier, ingen kabler, ingen ødelagte lyspærer. På vores nye blogartikel ”Gør mere ud af haven med solcellelamper” kan du læse mere om de fantastiske solcellelamper, som ikke bare egner sig som campinglamper men også til belysning i haven.

 

Belysning til teltture: så enkelt er det

Sovepose og liggeunderlag, optimale sko til at vandre og dyrke sport, rigtig beklædning også til de våde dage, fulde rygsække og det rigtige udstyr og tilbehør i tasken er ikke nok: til telttur trænges der også altid de rigtige teltlamper og campinglamper. De er ikke pladskrævende men kan nemt pakkes i rygsækken. Solcellelamper og LED-lys sørger for lang levetid og lille batteriforbrug, og vha. et solcellepanel kan opladelige batterier endda lades op igen af solenergi. Camping bliver på den måde langt mere komfortabel, og mørke nætter og overflødige irritationsmomenter kan du vinke farvel til.

Merken

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.