I udlandet er stilen kendt som Scandinavian Modern. Stilen bærer præg af naturlige materialer. Her er det lyst træ, sten, skind og uld, som er i hovedsædet. Der er få farver i den nordiske interiørstil. Den mest dominerende farve er hvid, som krydres med forskellige nuancer af blå, grå og sort. Det handler ikke at fylde hjemmet med mange ting, det handler mere om at vælge de ting, som du sætter pris på. Stilen er blevet ganske populær her i landet, men også uden for Danmark. Grunden til at stilen er så udbredt, kan have noget at gøre med det enkle og rene udtryk, som stilen fører med sig. I et nordisk hjem er der lyst og rummeligt. Møbleringen er enkel og præges af ærlig materialebrug. Hovedregelen er enkle møbler i lyst træ. Pift dette op med farver på puder og tæpper.

skandinavisk_design_01

Når det glælder belysning er det interessant at blande metal, plast og træ. I mange moderne hjem er det oftest store vinduer, som bidrager med lys. Om aftenen kan man opretholde dette med almen belysning samt elementer, der gør det hyggeligt. Lamper i forskellige metaller som kobber, stål og guld passer godt ind i et nordisk hjem, men hvis man vil gøre hjemmet mere afslappet, kan man vælge lamper af træ, som også passer ind i denne stilretning.

skandinavisk_design_02

skandinavisk_design_03

skandinavisk_design_04

Hvorfor en minimalistisk indretningsstil?

En minimalistisk indretningsstil begejstrer ikke bare ved det enkle “nedtonede” udseende, som sætter stilren livsstil og funktion i fokus. Udover dette giver den minimalistiske stil også:

  • Enkel rengøring – man har færre ting, hvor der kan gemme sig støv.
  • Mental afslapning – overfyldte hylder og uorden vil ikke forekomme, hvilket giver en beroligende effekt.
  • Indbydende oplevelse – den minimalistiske indretningsstil er åben, har god plads, og virker dermed indbydende.
  • Individualitet – selvom man anvender mindre dekoration, kan den udvalgte dekoration gøre dit hjem personligt.
skandinavisk_design_06
skandinavisk_design_07

Kort og godt: Tænk altid enkelt design med rene linjer, hvor både former, farver og udformning er inspireret af naturen. Så kan det ikke gå helt galt 🙂

Interessert i skandinaviske lamper? Klik her og se alle vore skandinaviske lamper

Merken

About The Author

Velkommen til lampegiganten.dks blog! Jeg er uddannet cand.ling.merc fra Aarhus Universitet, og har interesse for interiør og ikke mindst lamper. Detaljer gør den store forskel, og belysning er prikket over i'et i enhver indretning.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.