Gulvlampe – et tilbehør i hjemmet

blog_dk_gulvlampeEn gulvlampe er et vigtigt element i indretningen. Gulvlamper er meget fleksible og kan placeres hvor som helst, så længe der er en stikkontakt i nærheden. I modsætning til loftlamper og væglamper kan en gulvlampe bytte plads oftere, siden de ikke skal monteres i loftet eller på væggen. Uden anstrengelse kan du ændre på rummet ved at flytte lidt på gulvlamperne. Idet den tændes, spreder den lys og kan bruges til arbejdslys, komfortabel almen belysning eller som læselys. Gulvlamper er som sagt meget fleksible og er en klassiker i enhver lysindretning.

Spørgsmål om stil

blog_dk_gulvlampeGulvlamper er tilgængelige i mange forskellige designs, former og stile. Gulvlamperne kan have materiale som træ, metal, plast, glas eller tekstil. Mulighederne er mange, og der findes lamper fra den rustikke trægulvlampe helt til ekstravagante designerlamper. Med et sådant stort udvalg skal det ikke være noget problem at finde den gulvlampe, som passer dig bedst. En ny trend er buelamper. Dette er noget, som gør at lampen ikke bare er praktisk for belysning, men den bliver et blikfang i rummet. Buelamper lyser som oftest nedover og egner sig godt, hvis man har brug for lys over bordet eller læselys over lænestolen. Noget som også er ganske populært er uplights. Disse lamper er rettet mod loftet og er som oftest indstillet med en dæmper, så lampen sørger for et atmosfærisk lys. En uplightlampe har en dobbeltfunktion. Lampen indeholder nemlig som oftest et læselys, så gulvlampen er en af de få lampetyper, som både sørger for rumbelysning og for zonebelysning. Dette gør at uplightlampen kommer på et højere niveau på fleksibilitet.

En gulvlampe er ikke bare en gulvlampe

Tidligere har vi fortalt om de forskellige lamper, man kan få inden for kategorien gulvlamper. Alle disse stile og materialer er med på at udtrykke en personlighed. Gulvlamperne bruges som dekoration om dagen og et lyskunstværk om aftenen. En gulvlampe er med til at give rummet det lille ekstra og bidrager til at skabe en behagelig atmosfære i rummet. En gulvlampe er ikke ment til at være til generel belysning men være et dekorativt highlight i hjemmet eller i haven. Alle har en stil og ved sine valg af lamper kommer denne stil eller personlighed frem. Man kan lade gulvlampen stå for sig selv, eller du kan sætte den sammen med andre møbler. I disse dage ser man ofte stylister bruge gulvlamper som natbordslampe. Dette får stylistens personlighed frem og skaber en ren og ryddelig atmosfære.

 

blog_dk_gulvlampeIndret terrassen som din 2. stue

Som sagt ovenfor kan en udendørs gulvlampe være et højdepunkt. Vi har gulvlamper med jordspyd, så du kan sætte den, hvor end du ønsker i haven. Disse gulvlamper byder på elegant facadebelysning og sætter farve på omgivelserne, og som gør din terrasse til din anden stue. Den hyggelige atmosfære, som er inde i en stue, får du også udenfor ved disse lamper. Terrassen bliver da et sted, hvor man kan opholde sig hele sommerhalvåret.

Merken

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.