God belysning til spiseområdet

Nyt rum til hygge: Spisebordet i køkkenet eller i spisestuen

Spisebordet i køknet kan ofte opleves som værende den kaotiske del af køknet. Det vil vi ikke have! Spisebordet kan absolut være et sted, hvor hygge står i fokus. Eksempelvis er det et sted for at spise sammen, men også en plads hvor børnene kan tegne, man spiller sammen eller læse en god bog. Derfor er rigtig belysning både ved og over spisebordet essentielt. Da kan dette område være et nyt livsområde istedenfor, at man kun spiser her. Hvad må man tænke på ved valg af belysning i dette område? Vi giver dig tips, så du kun behøver at vælge, hvilke lamper du vil have!

En hurtig oversigt over lamperne til spiseområdet

Hvilke lamper behøver jeg til både spisestuen og i forbindelse med køkkenbordet når jeg har planer om at have ideel belysning her? Er det nok med en halvrund loftslampe med satineret glaskærm? Nej, det vil ikke være tilstrækkelig belysning. For at opnå et rigtigt oplyst spiseområde har man behov for minimum to lyskilder: En til grundbelysning af rummet og det vigtigste element i en smakfull spisestue eller prikken over kjøkkenbordet: pendellampen eller hengelampen som sørger for en optimal områdebelysning. Vi vil også påstå at en pendellampe setter det personlige preget på rommet.

Med tanke på grundbelysning i spiseområde er vegglamper et godt alternativ. Disse lamper, som ofte tilbyder indirekte lys, sørger for en mild oplysning af hele rummet. Dette betyder, at skygger i stor grad undgåes. Har du en stor spisestue eller spiseområde i køknet? Da bør du investere i flere væglamper. Noget, som ikke kun har praktiske fordele af bedre belysning: Nej, væglamper kan i tillæg til dette være et godt blikfang. Lamperne befinner sig direkte i blikhøjde, så din stil kan udvides med vægfakler, væglamper med krystal eller designlamper.

Før du begynder med det vigtigste element i rummet, pendellampen, kan det være godt at se sig rundt i rummet, da andre typer af belysning også kan være fordelagtigt i spiseområdet. Måske har du en skænk, som står i mørket? Her kan både bordlamper og møbelbelysning komme til rette. Eller har du kunst på væggen? Ofte kan kunstværkerne være pladseret på steder med lidt lys og en billedbelysning vil her være perfekt over dit kunstværk.

 

Guide til den rigtige pendellampe

Når det gælder belysning af det centrale element af spiseområdet, er der ingen belysning, som er så godt egnet som pendellampen. Som regel har man bestemt sig for at investere i en pendellampe over spisebordet. Men så kommer spørsmålene: Hvilken pendellampe bør man vælge, og hvad slags størrelse skal lampen have? Dette er nogle af de spørsmål, som let kan dukke op. Måske har man fundet en pendellampe, som man tænker, denne må jeg bare have! Men, passer den ind, der hvor jeg har har behov for en pendellampe? Vi i Lampegiganten har skrevet en guide til at finde den rigtige pendellampe, hvad enten du skal have en over spisebordet eller i andre dele af huset. Noget man let kan glemme er, at størrelsen på pendellampen er vigtig i forhold til bordstørrelsen, eller hvad slags lyspære bør man bruge?

Bliv pendellampe-ekspert!

Kender du allerede til alle faldgrupperne, man kan falde i, når det gælder pendellamper, men har til gode at finde den rette lampe for dig? Her har vi samlet nogle populære kategorier med pendellamper til spisebordet:


Til sidst et eksperttip: Varmhvid belysning eller belysning med en lysfarve mellem 2600K-3000K er den farve, som vi foretrækker at have på lyset i forbindelse med spiseområdet. Det kan også være en fordel at have dæmper på pendellampen over spisebordet. På den måde har man den rigtige belysning til både tegneaktiviteterne for børnene og den romantiske middag om aftenen.


Populære pendellamper til spisebordet

Pendellamper til kjøkken - belysning til spisebordet

Landlige pendellamper - belysning til spisebordet

Pendellamper i træ - belysning til spisebordet

Blev du klogere på belysning til spisebordet? Skriv gerne en kommentar, hvis du vil lære mere!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.