Kun

Ekstra rabat: 11 % fra 899 kr. | 14 % fra 1299 kr. - på næsten alt

Op til 65% rabat på lofts- og pendellamper

Batterier

Filtrer og sorter
Filtrer og sorter 0
Sortering Popularitet
Pris
Anvend
Brand
Saltvandsresistent
Regulerbar højde
Batteridrevet
Har frem- og tilbagefunktion
Stilgruppe
Vi kan ikke finde nogen produkter, der matcher de valgte filtre.

Batterier er uundværlige i mange tilfælde

Batterier er som strømforsyning uafhængig af el-nettet, blevet uundværlige som følge af vores højteknologiske liv. Fra armbånduret, til mobilen og ikke mindst også bilen - alle disse varer er afhængige af den elektriske strøm i et batteri.

Batterier – strøm uden el-net

Når vi i daglig tale, taler om et batteri, mener vi, i de fleste tilfælde, et primær batteri. I modsætning til et sekundært batteri (i folkemunde: genopladeligt batteri), kan det "normale" batteri ikke oplades. Når energien er opbrugt, er batteriet så fladt, og kategoriseres som (speciel) affald. Både batterier og genopladelige batterier er elektrokemiske celler, der leverer energi på baggrund af en kemisk reaktion, der er uafhængig af el nettet. Inde i batteriet er der placeret to elektroder i en elektrolyt, som er fremstillet af forskellige materialer. I løbet af denne kemiske redoxreaktion dannes den elektriske energi.

Batteriet – en tilfældig opdagelse

At historien om batteriet begyndte med frølår, lyder måske lidt mærkeligt, men det er ofte en traditionel anekdote fra den italienske læge og videnskabsmand Luigi Galvanis’ (1737-1798) liv. Hans første forsøg på at forske i elektricitet og dermed også for udviklingen af batteriet, skete ved et uheld, da han forberedte frølår. Frølårene begyndte at ryste, da han begyndte at skære frølårnene med jernkniven. Kniven rørte både køkkenbord og frølår. Fra dette konkluderede han, at elektriciteten opstod, når frølårene rørte to forskellige metaller på samme tid. Dette var den spæde begyndelse på batteriet, til den dag i dag, indeholder en såkaldt galvanisk celle.

Tips til korrekt brug af batterier og genopladelige batterier

For at et batteri eller et genopladeligt batteri skal give maksimal ydelse, er der nogle tips du bør overveje. Batterierne kan ikke tåle høj varme eller ekstrem kulde, derfor skal de opbevares ved 15 til 30 grader celsius. Det er bedst aldrig at blande forskellige batterityper i samme apparat eller anvende gamle og nye batterier samtidig. Hvis et apparat ikke længere anvendes, skal du fjerne batteriet, fordi strømmen selv i slukket tilstand kan flyde en smule. Ligegyldigt hvilken type batteri der er tale om – omfatter de små, mobile strømkilder farligt affald, og må ikke bortskaffes sammen med husholdningsaffald. Hver enkelt producent og importør er forpligtet til at tage batterier tilbage.

Vis mere Vis mindre

De overstregede priser svarer til producentens vejledende udsalgspris.
Alle priser er inklusiv 25 % moms, men eksklusiv fragtomkostninger.
Lampenwelt GmbH VAT-No.: DE815559897

© 2024 Lampenwelt GmbH