Bæredygtige lamper

Miljøvenlige belysningsidéer med flair

At tage hensyn til miljøet, når man køber en lampe, og vælge bæredygtige produkter - det bliver stadig vigtigere for indretningsfans. Ikke kun designet eller prisen spiller en rolle. Hvad der gør en lampe bæredygtig, afhænger af forskellige aspekter: Fra brugen af energibesparende LED-teknologi, brugen af bæredygtige råmaterialer eller brugen af genanvendeligt emballagemateriale er der mange komponenter, som lampeproducenterne er opmærksomme på til gavn for miljøet. Korte transportveje og muligheden for reparation med henblik på lang levetid er også vigtige faktorer.


Opdag bæredygtige mærker

Envolight

Envolight-lamperne bliver alle fremstillet i Europa. Der anvendes bæredygtige materialer som bambus, gips, ler, glas, papir og rattan. Til trælamper anvender virksomheden FSC-certificeret træ. For at opnå endnu mere bæredygtighed bruger mærket energibesparende lys og 100 % plastfri emballage. Producentens garanti på fem år understreger produkternes lang levetid.

David Trubridge

David Trubridge anvender 90 % FSC-certificeret, ubehandlet bambustræ i produktionen af sine håndlavede lamper - og desuden EPD-certificeret bambustræ et affaldsprodukt fra fødevareindustrien. Produktionen er CO2-neutral. Der anvendes papemballage til forpakningen. Alle lamper kan repareres, da de enkelte dele kan udskiftes - for en praktisk talt evig levetid.

Domus

Alle Domus-lamper fremstilles på firmaets egen fabrik i Bad Münder i Tyskland - overvejende af genanvendelige råmaterialer, især træ fra kontrollerede dyrkningsområder. Alle lamper kan fungere med LED-teknologi eller er allerede udstyret med det. Til forsendelse anvendes præcist tilpassede papkasser af genbrugspapir og fyldmateriale af sammenkrøllet genbrugspapir. Alle lamper kan repareres flere år efter produktionens ophør på virksomhedens eget værksted, hvor håndarbejde er vægtet højt.

HerzBlut

Alle HerzBlut-lamper fremstilles på virksomhedens egen fabrik i Sauerland-regionen i Tyskland. Der anvendes materialer fra bæredygtige råmaterialer fra FSC-certificerede leverandører i kombination med energibesparende lyskilder. Til forsendelse anvender HerzBlut miljøvenlig, stort set plastikfri emballage. Hvis en lampe går i stykker, kan den repareres på fabrikken. Traditionelt håndværk er nemlig væsentligt der - selv genbrugstræ bruges til nogle lamper.

Tagwerk

Tagwerk producerer lamper i Sydtyskland ved hjælp af 3D-print og anvender dertil arboform (en slags bioplast, også kaldet "flydende træ) og majsstivelse som er 100 % biomaterialer fra Sydtyskland og Østrig. Produktionen foregår uden spild, med zero waste og ingen udledning. Der anvendes energibesparende LED-teknologi. Alle lamper kan skilles ad til lampeskærme og elektroniske elementer og kan derfor repareres og genbruges. Der anvendes for det meste genbrugsmaterialer til forsendelsen.

LZF Lamps

LZF Lamps anvender FSC-certificeret træ i deres produktion i Chiva nær Valencia, Spanien. Når det kommer til lys, bruger virksomheden fast indbygget, energibesparende LED-teknologi. Reparationer af lamperne kan udføres på fabrikken i Spanien, som er baseret på traditionelt håndværk, der også bliver udført af lokale håndværkere for at undgå unødvendig transport. LZF Lamps bruger genanvendelige materialer til emballage og pap som fyldmateriale.


Køb bæredygtig belysning

Bæredygtige gulvlamper

Lystemning skabt med omhu

Gulvlamper, der fokuserer på bæredygtighedsaspektet, er baseret på bæredygtige materialer og en ressourcebesparende produktionsproces. Og det er på ingen måde på bekostning af designet eller lyseffekten. Fordi naturmaterialer er absolut trendy og i kombination med hyggeligt lys sætter de stemningen fortrinligt.

Find bæredygtige gulvlamper


Bæredygtige loftslamper

Naturlig flair fra oven

Loftslamper er velegnede til den almene belysning. Hvis de ikke kun giver et behageligt lys men også imponerer med deres design, så er det ren win-win. Naturmaterialer som FSC-certificeret træ er foretrukket blandt designere af bæredygtige loftslamper. Samtidig er bæredygtig strøm og regionalitet vigtige elementer i produktionsprocessen.

Find bæredygtige loftslamper


Bæredygtige bordlamper

Langtidsholdbart lysflair fleksibelt placeret

Bordlamper kan hurtigt placeres på en kommode, et sengebord eller et sofabord uden at det kræver nogen form for installation. Og de materialer, de er fremstillet af, taler for sig selv i de bæredygtige modeller. Ægte lyskunstværker fremstillet af træfiner, kælet for som ægte håndværk, og også klassiske modeller med naturligt forarbejdede træelementer er også et samtaleemne.

Find bæredygtige bordlamper


Bæredygtige bordlamper

Iøjnefaldende blikfang med stil og kærlighed til miljøet

Væglamper tiltrækker opmærksomhed, simpelthen fordi de er placeret i øjenhøjde. Bæredygtige væglamper kan også fortælle en historie: i hvilken region de er håndlavet, hvilke fornybare materialer der har gjort det muligt at skabe dem, og hvordan de beskytter både miljøet og din pengepung når det kommer til belysningen.

Find bæredygtige væglamper


Bæredygtige pendellamper

Svævende elegance

Designere, der lægger deres hjerte og sjæl i kreation af bæredygtige lamper og design, skaber sande lysskulpturer, der gør vores indretning til et sted for velvære uden mage. Fra de fineste bambusudskæringer og kunstfærdigt udformet træfiner til flydende træ og majsstivelse fra 3D-printeren sikrer alle overfladerne et fremragende lysspil.

Find bæredygtige pendellamper

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 30 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

75 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 500 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.