Højspændings-halogenlyskilde – et strålende lys med el-nettets spænding

Højspændings-halogenlyskilder er lige så imponerende som lavspændings-halogenlyskilder. Med sin 100 Ra farvegengivelse konkurrerer højspændings-halogenlyskilder med naturligt lys, når det gælder farvegengivelse. I modsætning til deres pendanter med lavspænding, lavspændings-halogenlyskilder, kræver højspændings-halogenlyskilder ingen transformator, der omdanner el nettets spænding på 230V til lavspænding. Til sammenligning med en glødepære, sparer højspændings-halogenlyskilder med IRC (Infrarød belægning) op til 30 % energi. Som en form for forbedret glødepærer har højspændings-halogenlyskilder et højere udbytte af lyset, og en konstant lysstyrke over hele sin levetid. Derudover kan højspændings-halogenlyskilder give en længere levetid, hvilket kommer af at der er tilføjet halogener i gasblandingen i glasset på pæreren, hvilket giver til en længere levetid, for glødetråden.

Talrige brugssteder, for højspændings-halogenpærer

På grund af deres forskellige fatninger og lampetyper er højspændingshalogenpærer yderst mangfoldige i brug. I boligområdet kan de højspændings-halogenpærer der tilkobles med E14 eller E27 fatninger, f.eks. erstatte glødepærerene. Også den typiske reflektorform er meget populær med højspændings-halogenpærer er elsket til lamper i indendørs området. Et andet meget populært sted at bruge højspændings-halogenpærer er kontor- og salgsrumsbelysning, da de har en god farvegengivelse, hvilket spiller en stor rolle indenfor butiksbelysning. Også på kontoret spreder højspændings-halogenpærer en motiverende og behagelig arbejdsatmosfære. I boligen bruges højspændings-halogenpærer gerne i de rum, hvor man vil have lys der kan dæmpes, for at skabe forskellige lysstemninger.

Højspændings-halogen-teknikken muliggør fremstillingen af ekstra stærke lyskilder, der også kan bruges som f.eks. stikpærer, til byggespot eller flugtvejslys.

Omgang med højspændings-halogenpærer

Ved udskiftning af højspændings-halogenlyskilder skal man passe på med ikke at røre dem med blottede fingre, men de skal indsættes i fatningssoklen med en ren klud. Dette garanterer en længere levetid for højspændingshalogenpæreren. Ved de høje temperaturer, som en højspændings halogenpærer udvikler ved drift, ville fedtet og saltet fra hånden, der ved berøring af glaskolben bliver overgivet, brænde ind i glasset, og derved forringe lampens levetid.


De bedste kategorier


Væglamper |  Loftlamper |  Spotlights |  Pendel lamper |  Lysekroner |  Bordlamper |  Gulvlamper |  Solcellelamper |  LED lamper |  LED pærer
+45 89 88 18 90

Man. til fre. 09:00 – 17:00

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

kr 75,- rabatkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2018, med en bestillingsværdi på mindst 500 kr. Kan ikke kombineres med andre rabatter.